Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 100’üncü yılı kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 100’üncü yılı kutlandı

CHP İl Başkanı Keskin: ”CHP’nin önceliği, Atatürk’ün oluşturmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti üniter yapısının devamıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı, parti kuruluşunun 100’üncü yıl kutlaması için tören düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliğinin Türkiye Cumhuriyeti üniter yapısı olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin, Türk unsurunun ortak paydasıdır. Ne söz söyletilir ne de yok sayılmasına ne de değerinin düşürülmesine hiçbir Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı hiçbir vatansever izin vermez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliği, Atatürk’ün oluşturmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti üniter yapısının devamıdır” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı, parti kuruluşunun 100’üncü yıl kutlaması için tören düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk takdimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, İl binasındaki 100’üncü yıl pasta kesimi ile tamamlandı. Törene; CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı. 
 
‘CHP’NİN ÖNCELİĞİ, ATATÜRK’ÜN OLUŞTURDUĞU ÜNİTER YAPISININ DEVAMIDIR’
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliğinin Türkiye Cumhuriyeti üniter yapısı olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Dünyanın en eski siyasi partilerinden birisi olarak; nice yüz yıllara diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin kuruluşunun partisidir. Ulusal liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de Türkiye Cumhuriyeti’ne bıraktığı iki eserden birisi Cumhuriyet Halk Partisidir. Bizler ve bizden önceki il başkanları; ilçe başkanları, yöneticiler, üyeler, bu misyonla, vizyonla görev yaptılar ve gelecekteki partililerimiz de yapacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliği, Atatürk’ün oluşturmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti üniter yapısının devamıdır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin, Türk unsurunun ortak paydasıdır. Ne söz söyletilir ne de yok sayılmasına ne de değerinin düşürülmesine hiçbir Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı hiçbir vatanseverin de izin vermeyeceğini belirtiyoruz” şeklinde konuştu.
 
‘PARTİMİZ, ÇAĞDAŞ CUMHURİYETİ BİÇİMLENDİRDİ’
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu söyleyen CHP Sosyal Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Esra Tuğçe Şahin, “Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. Büyük Atatürk; cumhuriyeti ilan etmeden 1922 Aralık’ında ‘Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim’ diyerek; Kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923’te Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurmuştur. Partimiz, Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Çiftçisinden öğretmenine, gencinden emeklisine kadar herkesin eşit ve onurlu bir yaşam sürdüğü, hukuk kurallarının herkes için geçerli olduğu, kendine yeten bir Türkiye hedefinden 100 yıldır vazgeçmemiş bir partidir. Bizim hep birlikte, bu büyük mirası ve değerleri yaşatarak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. Ata’mızın çıktığı bu yolda, ülkemizi ikinci yüzyılımızda gerçek bir demokrasiye kavuşturmak, tıpkı geçmişte olduğu gibi ülkemizi muasır medeniyetler tarafından örnek alınan ve yurttaşlarımızı her bakımdan gurur duydukları bir ülkede yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp