Cumhurbaşkanı Erdoğan kayseri’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan kayseri’de

Aralarında Büyükşehir belediyesi yatımlarının da bulunduğu 1,6 milyar tl’lik yatırımları hizmete açtı cumhurbaşkanı Erdoğan kayseri’de

Aralarında büyükşehir belediyesi yatımlarının da bulunduğu 1,6 milyar tl’lik yatırımları hizmete açtı

Cumhurbaşkanı erdoğan kayseri’de

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir dizi programa katılmak ve toplu açılış töreniyle 1,6 milyar tl’lik yatırımları hizmete açmak üzere kayseri’ye geldi. cumhuriyet meydanı’nda yapılan toplu açılış töreninde konuşan cumhurbaşkanı erdoğan, ülkemize hizmet yolunda baştan beri yanlarında olan kayseri’ye teşekkür etti. büyükşehir belediye başkanı mustafa çelik de açılışı yapılan 41 başlıktaki büyükşehir belediyesi yatırımları hakkında bilgi verdi ve 3,5 yılda 2,2 milyar tl’lik ihale yaptıklarını kaydetti.

cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın katılımıyla yapılan cumhuriyet meydanı’ndaki toplu açılış törenine büyük ilgi gösterildi. cumhurbaşkanı erdoğan, kayserililerin sevgi gösterileri arasında cumhuriyet meydanı’na geldi.

“bu şehir kadir kıymet bilir”

törende bir konuşma yapan büyükşehir belediye başkanı mustafa çelik, cumhurbaşkanımız erdoğan’ı kayseri’de ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “değerli cumhurbaşkanım, bu şehri bizim kadar tanırsınız. biliyoruz ki bizim kadar da seversiniz. sizin ifadelerinizle bu şehir erciyes gibi dik duruşlu, ovaları gibi engin gönüllü bir şehirdir. yine sizin ifadenizle yoldaşınızdır, dava ve kader arkadaşınızdır bu şehir. çünkü bu şehir kadir kıymet bilir. çünkü bu şehir, hakiki olanı, milli olanı, hak yolunda olanı görür, tanır; davasını dava, yolunu yol bilir. çünkü bu şehir, her türlü şer odaklarına karşı dik durduğunuzu görür, asla eğilmeyeceğinizi de bilir” dedi. 

“3,5 yılda 2,2 milyar tl”

cumhurbaşkanımızın ve milletimizin yüzünü kara çıkarmamak için sevdalısı olduklar kayseri için büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade eden başkan mustafa çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “devletimizin desteği, belediyemizin gücü ve milletimizin güveniyle boş durmuyor, koşturuyoruz. şükürler olsun ki büyükşehir belediyesi olarak her yerde varız. son 3,5 yılda toplam değeri 2,2 milyar tl’yi bulan 980 ihale yaptık. bugün burada da toplam 612 milyon tl’ye mal olan 41 yatırımımızı hizmete açıyoruz. hayırlı uğurlu olsun.”

büyükşehir belediye başkanı çelik, konuşmasında 41 başlıkta yer alan yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

“mazeret üretmedik, hizmet ettik”

kayseri valisi süleyman kamçı’nın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen ak parti genel başkan yardımcısı mehmet özhaseki de 1994 yılından beri mazeret üretmeden millete hizmet için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. özhaseki, kayseri’de raylı sistem, yamula barajı, stat, erciyes projesi gibi büyük projelerin cumhurbaşkanımızın desteği ile yapıldığını kaydetti.

“yiğit insanların şehri”

milli savunma bakanı hulusi akar da törende yaptığı konuşmada baba ocağı kayseri’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getrdi. kayserililerin aklıyla, zekasıyla, vefasıyla türkiye’de ün salmış yiğit insanlar olduğunu ve ülkeye hizmet için çalıştığını ifade eden bakan akar, savunma sanayi konusunda kayseri’nin katkısını artırması gerektiğini kaydetti. 

“kayserililer bizi hiç yalnız bırakmadı”

büyükşehir belediyesi’nin 41 başlıkta yüzlerce yatırımının da aralarında bulunduğu 1,6 milyar tl’lik yatırımların açılış törenine katılan cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan, büyük bir tezahürat ve sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye geldi. konuşmasının başında kayserililere teşekkür eden cumhurbaşkanı erdoğan, “ülkemize hizmet etmek için uzun ince bir yola koyulduğumuz günden beri bizi hiç yalnız bırakmayan kayseri’ye teşekkür ediyorum. 24 haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığıma %70, cumhur ittifakına yüzde 72’nin üzerinde oyla yine yanımızda oldu. tüm kayserililere şükranlarımız sunuyorum” dedi.

“yatırımlar ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun”

uluslararası alanda büyük bir mücadele yürütürken şehirlerimizin her birini kalkındıracak projeleri de adım adım takip ettiklerini vurgulayan cumhurbaşkanı erdoğan, “bugün burada 1 milyar 640 milyon lirayı bulan 137 yatırımı hizmete sunuyoruz. kayseri’deki belediyelerimiz güzel hizmetlere imza attılar. alt yapıdan üst yapıya ve sosyal hizmetlere kadar geniş bir alana yayılan bu hizmetlerle kayseri’nin hayat kalitesinin daha da yükseldiğine inanıyorum. tüm bu yatırımların ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. bu yatırımların hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“fetö’de kalmaya devam edenlerin canlarını yakarız”

konuşmasında, “milletin gönlüne girmeden oyunu almak bize yakışmaz” ifadelerini kullanan ve bunun için 30 mart 2019’a kadar çok çalışmaya devam edeceklerini dile getiren cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, kayseri’de daha önce kırılan rekorları daha yukarı taşıyacaklarını söyledi. konuşmasında teröre ve terörle mücadeleye de değinen erdoğan, “mutlaka çözmemiz gereken konuların başında terör var. allah’ın izniyle en kısa sürede imha edeceğiz. ihanet çetesi fetö’nün ülkemize verdiği meddi ve manevi hasar çok büyük. bu örgütün gerçek yüzü 17-25 aralık 2013’te çıkmaya başladı. şimdi ortaya konan tüm delillere rağmen örgütte kalmaya devam edenler sonuçlarına razı olmuşlardır. kim olurlarsa olsunlar canlarını yakarız, hukuk neyse uygularız. çünkü onlar bu ümmeti, aileleri parçaladılar. bunlara karşı gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan konuşmasını “ahde vefanız için şükranlarımı sunuyorum” diyerek tamamladı ve 137 yatırımı, kurdelesini keserek hizmete açtı.

Google+ WhatsApp