Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Beykoz İlçe Kongresi’nde

“Biz bugünlere medya operasyonlarıyla değil, manşetlerle çarpışa çarpışa geldik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Beykoz İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Biz bugünlere medya operasyonlarıyla değil, manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Biz bugünlere vesayet odaklarının desteğiyle değil, milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürerek geldik. Biz, AK Parti olarak, AK Parti teşkilatı olarak, kardeşliği büyüterek, dayanışmayı, paylaşmayı yücelterek bugünlere kavuştuk” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Beykoz 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Şahin Göktürk Spor Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde kendisini karşılayan vatandaşlara selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçerek partililere hitap etti.

AK Parti’nin kongre maratonunda sona yaklaşıldığına işaret ederek, 6 Mayıs’ta yapılacak İstanbul İl Kongresi’nden sonra büyük kongrenin hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre sürecini tam bir muhabbet ikliminde gerçekleştirdiklerini söyledi.

“MİLLETİMİZ İSTİKBALİNİ AK PARTİ’DE GÖRÜYOR”

Kongreler vasıtasıyla hem vatandaşlarla hasbihâl ettiğini, hem dava arkadaşlarıyla gönül bağlarını tekrar güçlendirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her gittiğimiz yerde şu gerçeğe defalarca şahit oldum: Milletimiz hâlen istikbalini AK Parti’de, AK kadroda görüyor” diye konuştu.

AK Parti büyüyüp güçlendikçe Türkiye’nin de büyüyüp güçlendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Türkiye’nin bu kutlu yolculuğunu engellemeye çalışanların namlularını partimize de çevirmelerinin sebebi işte budur. Cumhuriyet mitinglerinden parti kapatma davasına, Gezi olaylarından 17-25 Aralık’a, çukur eylemlerinden 15 Temmuz’a kadar hedefe, demokrasimizle beraber AK Parti’nin de yerleştirilmesinin yegâne nedeni budur. Bugün AK Parti milletimizle beraber milyonlarca kardeşimizin de umudu, sığınağı, göz bebeği olmuştur. Eğer yüz milyonlar AK Parti ile yürüyorsa bunun tek sebebi var, seviyorlar. Bu hareketi seviyorlar. Bugün AK Parti’nin kaderiyle ülkemizin kaderi, tıpkı bir halat gibi örülmüş, etle tırnak gibi bir birine geçmiştir.”

Geldiği nokta itibariyle AK Parti’nin, Türkiye’de istikrarın, demokrasinin, toplumsal barış ve huzurun dinamosu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, partilileri dikkatli ve teyakkuz hâlinde olmaya davet etti ve “Zira her seçimde olduğu gibi 2019 öncesinde de, partimizin birlik ve beraberliğini örselemeye, gücünü azaltmaya, konsantrasyonunu bozmaya yönelik teşebbüslerin olması kaçınılmazdır” uyarısında bulundu.

“MİLLÎ VE YERLİ TAVIR SERGİLEYEN KİM VARSA, FETÖ’NÜN TETİKÇİLERİNİN HEDEFİ OLDU”

Denetimsiz ve serbest bir alan olan sosyal medyanın, kendi kısır tartışmalarını AK Parti’ye sirayet ettirmek isteyenlerin operasyonlarının ana mecrası hâline geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarında ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinde FETÖ’nün bu alanı pervasızca, hoyratça ve namertçe kullanmaktan çekinmediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haftalar, aylar boyunca şişirilmiş hesaplar, sahte karakterler üzerinden itibar suikastları düzenlemiş, yalan ve iftira üstümüze boca edilmiştir. Millî ve yerli tavır sergileyen kim varsa, FETÖ’nün tetikçilerinin hedefi olmuştur. Ana muhalefet partisi ve başındaki zat da Meclis kürsülerini FETÖ’ye kiralayarak bu kalleş saldırılara kol kanat germiştir. Hiç utanmadan, arlanmadan, zerrece yüzleri kızarmadan haftalarca FETÖ’nün linç kampanyasına destek oldular. Ana muhalefet, ortalığa boca edilen iftira ve montajlardan nemalanmaya çalışırken, biz bu ahlaksızlığa prim vermedik.”

“ONCA KALLEŞ SALDIRININ YEGÂNE HEDEFİ DEMOKRASİMİZDİ”

FETÖ’nün sosyal medya terörizmine boyun eğmediklerini, hukuki ve idari tedbirlerle linç ve karalama furyasının önünü kestiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin bu dönemde içeriden ve dışarıdan “demokrasiyi bilmemekle, özgürlüklere riayet etmemekle” suçlandıklarına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başka birileri de, mağdurların feryatlarına kulak asmadan, yapılan linç girişimlerini haklı göstermenin, sosyal medya şirketlerini aklamanın peşine düştü. Hatta o dönem anayasa mahkememiz baskılara boyun eğerek, vicdanları yaralayan bazı kararlara imza attı” şeklinde konuştu.

Oysa meselenin demokrasiyle, özgürlüklerle ve hukukla hiçbir alakasının bulunmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilakis onca kalleş saldırının yegâne hedefi demokrasimizdi, özgürlüklerimizdi, bizi biz yapan köklü değerlerdi. Bugün şöyle geriye baktığımızda, o zamanki tavrımızın ne kadar doğru, ne kadar yerinde olduğu çok daha iyi anlaşılıyor” dedi.

Son günlerde bir küresel sosyal medya şirketinin usulsüzlükleri üzerinden yapılan tartışmaların, haklılıklarını ortaya çıkardığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bizim o günlerde demokrasimizi sosyal medya teröründen korumak için aldığımız tedbirler, bugün Amerika’da, Avrupa’da çok daha ileri seviyelerde gündeme geliyor. O zaman bizi anti demokratik olmakla suçlayanlar, bugün sosyal medya şirketlerinin sorumsuzluğu, hak ve hukuk tanımazlığı karşısında feveran ediyorlar.”

“MÜCADELEMİZİ KIRARAK DÖKEREK DEĞİL, VATANDAŞIMIZIN HÂLİNİ HATIRINI SORARAK YÜRÜTECEĞİZ”

Yalanların panzehrinin hakikatler olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi, AK Parti ve Türkiye ile ilgili yürütülen tüm operasyonlara verilecek cevaplarının, sadece hakikatlere sarılmak ve hakikatleri anlatmak olacağını söyledi.

“Sen doğru ol, kem belasını bulur” atasözüne atıfta bulunarak, 2019 seçimleri öncesinde de takip edilecek yolun bu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “İftira simsarlarına prim vermeden; ahlakımızdan, edebimizden, bizi biz yapan kadim hasletlerimizden bir milim dahi sapmadan, daha çok çalışarak mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Mücadelemizi kırarak dökerek değil, vatandaşımızın hâlini hatırını sorarak, onun acısını, sevincini paylaşarak, derde düştüğünde imdadına koşarak yürüteceğiz. Şu gerçeği aklımızdan bir an olsun çıkarmayacağız. Biz bugünlere medya operasyonlarıyla değil, manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Biz bugünlere vesayet odaklarının desteğiyle değil, milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürerek geldik. Biz, AK Parti olarak, AK Parti teşkilatı olarak, kardeşliği büyüterek, dayanışmayı, paylaşmayı yücelterek bugünlere kavuştuk.”

“AK PARTİ’NİN VERDİĞİ SÖZLERİN TEMİNATI, 15 SENEDE HAYATA GEÇİRDİKLERİDİR”

Geçen 15 yılda AK Parti’nin hayata geçirdiklerinin verdikleri sözlerin teminatı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya çapında ses getiren Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi Köprülerini hizmete açtıklarını, eğitimden sağlığa her alanda İstanbul’u tarihî yatırımlarla buluşturduklarını ifade etti.

Bu süreçte Beykoz’u da ihmal etmediklerini; açtıkları yeni okullar ve dersliklerle ilçenin eğitim altyapısını güçlendirdiklerini, yıkılmanın eşiğine gelmiş tarihî eserleri ayağa kaldırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Beykoz’a yapılan yatırımlardan örnekler verdi ve 15 yıllık hizmet ve yatırım kervanın aksamasına, sendelemesine kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre vesilesiyle ilçe teşkilatında görev alacaklara başarı dileklerini, görevlerini devredecek olanlara teşekkürlerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Google+ WhatsApp