Çorum Polisinden Kaçak Sigara Ve Cep Telefonu Operasyonu

Çorum polisi tarafından Osmancık ilçesinde düzenlenen iki ayrı operasyonda 3 bin 800 paket kaçak sigara ve bin 989 adet cep telefonu ile bin 35 adet telefon yedek parçası ele geçirildi. Edinilen bi

Çorum polisi tarafından Osmancık ilçesinde düzenlenen iki ayrı operasyonda 3 bin 800 paket kaçak sigara ve bin 989 adet cep telefonu ile bin 35 adet telefon yedek parçası ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gümrük kaçağı malzemelerin kente girişi, satışa sunulması ve diğer illere sevkiyatının engellenmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Risk analizine dayalı yapılan çalışmalar sonucu Osmancık ilçesinde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 380 karton kaçak sigara ele geçirilirken, bir kişi hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı.
KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ikinci operasyonda ise durdurulan bir TIR´da yapılan gümrük kaçağı olduğu tespit edilen bin 989 adet cep telefonu ile bin 35 adet telefon yedek parçası ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, bir kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
(MMY-BÖ-AŞ-Y)

21.10.2014 10:50:33 TSI

Google+ WhatsApp