ÇORAKÇILAR PARKININ YENİLENMİŞ HALİ İLE HAYIRLI OLSUN

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çorakçılar Mahallesinde Küçükmustafa Camii’nde Cuma namazı sonrası yenilenen Çorakçılar Parkını tanıtım etkinliğine iştirak ederek semt halkı ile sohbet eti.

Çorakçılar parkının Kayseri’nin ilk parklarından biri olduğunu ve 1999 yılında yenilendiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Çorakçılar Parkını parkın günün hizmet şartlarına uygun getirildiğini kaydetti.

 

Yenilenen ve daha işlevsel hale getirilen park ile ilgili olarak Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi.

 

 “Çorakçılar Mahallemiz Kayserimizin eski semtlerinden biridir. 1930 yıllarda kurulan bu semtimiz 5 ve 6 katlı binalardan oluşmaktadır. Planlı olmasına rağmen eski yapıların yer alması, çarşıya yakın olmasından dolayı mesken ağırlıklıdır. Ancak son yıllarda çok katlı binalar yer almakta ve iş merkezleri artmaktadır. Çorakçılar Parkı şehrimizin ilk parklarından biridir. En son 1999 yılında yenilenmiştir. Günün şartlarına cevap verememekte idi bundan dolayı yenilenme çalışması başlattık. Parkımızın aydınlatmasını güneş enerjisi ile sağlanmıştır. Süs havuzu onarılarak ışıklandırıldı. Kamelyalar ve oturma bankları yenilendi. Otomatik sulama sistemi yerleştirildi. Park içinde 3000 m2 yürüyüş yolu oluşturuldu. Çocuk oyun aletleri ve açık alan spor aletleri ile daha işlevsel hale getirilecektir.

 

Başkan Büyükkılıç, parkın tamamının 8400 m2 olduğunu ve bu parkın bir bakıma Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde yer almasından dolayı prestij parklar arasında yer anlığını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp