Çolakbayrakdar "100 Bin Lale Diktik"

Çolakbayrakdar "100 Bin Lale Diktik"

Çolakbayrakdar

Şehrin fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, yaşanabilir bir şehir sunmak için yoğun gayret sergileyen Kocasinan Belediyesi 2016 İlkbaharı’nda Kayseri’ye renk katacak rengarenk laleri toprakla buluşturdu.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gelecek yıl ilkbaharda Kayseri’yi renklendirecek 100 bin laleyi toprakla buluşturduklarını söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, nisan sonu mayıs başında açmaya başlayan ve şehre renk katacak 100 bin lalenin park, bahçe ve refüjlere dikildiğini kaydetti.
2016 yılı için hazırlıklara şimdiden başladıklarını, gelecek yılda şehri yeşillendirecek ağaç ve çiçek dikimini bile yaptıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Diktiğimiz 100 bin lale Kocasinan genelinde birçok parkı renklendirecek. Bu sene parklarımıza lalenin yanına başka çiçekler de dikiyoruz. İnşallah 2016’da Kayseri rengarenk çiçeklerle bahara merhaba diyecek” dedi.
Lalenin bir şehir için imarlı, düzenli, bakımlı imajı olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kayseri’ye lale çok yakışıyor, şehrimiz laleyle bir bütünlük arzediyor. Bu nedenle lale dikimine önem veriyoruz. Laleyle birlikte farklı çiçekler dikerek lalenin güzelliğine güzellik katıyoruz. Lalenin yanına, sümbül ve nergis diktik, bunlar mart sonu nisan başı gibi yeşillenerek, laleyi karşılayacak. Yol, kaldırım, imar, gibi belediye hizmetlerini daha estetik hale getirmek için çevreyi temiz tutuyor, özel ilgi gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp