Cilt Lekeleri De Altın İğneye Karşı Gelemiyor

Activa Medikal Estetik Klinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Mevlüt Dağ, hormonal bozukluk, gebelik, yaşlanma, bazı metabolik hastalıklar ve lazer uygulamaları sonrası hassasiyet oluşumu gib

Activa Medikal Estetik Klinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Mevlüt Dağ, hormonal bozukluk, gebelik, yaşlanma, bazı metabolik hastalıklar ve lazer uygulamaları sonrası hassasiyet oluşumu gibi birçok nedeni olan cilt lekesi sorununa Secret Fraksiyonel Radyofrekanslı Altın İğne yöntemiyle çok başarılı çözüm bulunabildiğini söyledi.
Cilt lekelerinin tedavisinin yapılırken yeni lekelerin de oluşmaması için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Mevlüt Dağ, "Hangi sebeple olursa olsun cilt lekesi oluşumunda hepsinin temelinde tek bir mekanizma mevcuttur. Lekeler ultraviyole ışığa karşı hassaslaşmış cildin kendini ve cilt altı organları korumak için oluşturduğu savunma mekanizmasıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı hassaslaşmış cilt ışığa maruz kaldığında, rengini oluşturan Melanosit adı verilen hücreleri uyarır. Bu uyarılma sonrasında Melanositlerin cilt içine yayılmış ve kendisi ile bağlantılı uzantılarında Melanin adı verilen pigmentler üretilir. Melanin pigmentleri hassaslaşmış cilt noktalarında kümeleşir ve böylece ultraviyole ışığın cilt ve cilt altı organlara zarar vermeyeceği bir bariyer oluşturulur. Biz de bunları leke olarak görürüz" dedi.
Medikal Estetik Hekimi Dr. Mevlüt Dağ, leke tedavisinde bu mekanizmanın düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini ve yeni leke oluşumunun engellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

"LEKE TEDAVİSİNDE ARZULANAN BAŞARIYI YAKALADIK"
Secret Fraksiyonel Radyofrekanslı Altın İğne yöntemi ile bu konuda çok önemli ilerleme ve başarı sağlandığını ifade eden Dağ, sistemin, ucunda kişiye özel kullanılan 25 tane altın iğne bulunan ve bunlara radyofrekans enerjisi veren bir cihazdan oluştuğunu belirtti.
Activa Medikal Estetik Klinikleri Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr.Mevlüt Dağ, leke problemi olan cilt bölgesine uygulandığında iğne darbeleri ve radyofrekans enerjisi sayesinde oluşan ısı etkisiyle işlem yapılan bölgede metabolik aktivasyonun arttığını ve hasarlı cildin kendini onarırken leke görüntüsünü veren kümelenmiş melanin pigmentlerini de dışarı attığını söyledi.

"CİLT IŞILDAR"
Dr. Dağ uygulamanın ayrıntıları ile ilgili şunları söyledi:
"Bu işlemle birlikte leke problemlerinde kendini ispatlamış özel bir dermokozmetik bir ürün olan Cosmelan krem kullanılarak sonucun daha hızlı olması sağlanır. Altın İğne işlemi lokal anestezik bir kremle cilt uyuşturularak başlar. Tüm bir yüze işlemin uygulanması yaklaşık 45 dakika sürer. İğneler boyunca var olan radyofrekans enerjisinden dolayı herhangi bir kanama meydana gelmez. Ciltte sadece bir kızarıklık oluşur. İşlemden bir gün sonra özel kremimiz Cosmelan ve güneş koruyucu kullanılır. Genelde 15 gün içerisinde net farklılıklar görülmeye başlanır. Eğer ihtiyaç duyulursa bu işlem bir ay sonra tekrarlanır. Böyle bir tedaviden sonra cilt lekelerinden kurtulmanın yanı sıra iyi bir antiaging uygulama olduğundan cilt ışıldar, elastikiyeti artar, kırışıklıklarda azalma olur ve gözenekler de sıkılaşır."

TEDAVİ SONRASI ENGELLEYİCİ KREM
Medikal Estetik Hekimi Dr.Mevlüt Dağ, leke tedavisinden sonra tekrar oluşumların önlenmesinin önemine vurgu yaparak, bu amaçla tedavi sonrası kullanılan kremin leke oluşum mekanizmasında engelleyici olarak rol aldığını hatırlattı. Dr. Dağ, konu ile ilgili sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizler ne kadar Melanin pigmentini oluşturmamak için gayret göstersek de, eğer cildimizi yeterince korumazsak savunma mekanizmalarımız bunu yine de yapacaktır. Güneş koruyucu kremleri düzenli ve sürekli kullanalım. Leke oluşan bir cildin aslında bize bir mesajı var. Beni ultraviyole ışıklara maruz bırakıyorsun ve vücudun zarar görmek üzere. Ya cildini ve dolayısıyla vücudunu kendin koru ya da ben lekelerle bir şemsiye yaparak seni koruyacağım."
(SK-YHY-Y)

17.10.2014 10:39:19 TSI

Google+ WhatsApp