CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN CAN ATALAY TEPKİSİ

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ’TEN CAN ATALAY TEPKİSİ

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM’de yaptığı konuşmada Yargıtay 3. Dairesi’nin Can Atalay’a yönelik aldığı kararı eleştirdi.

Yargıtay 3. Dairesi, Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen hak ihlali kararını yok sayarak Atalay’ın Milletvekilliğinin düşürülmesine ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına yönelik kararına ilişkin tepkiler sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamasıyla dün akşam saatlerinde CHP’den 20 milletvekili TBMM Genel Kurulu salonunda Adalet Nöbeti’ne başladı.

Adalet Nöbeti öncesinde de TBMM’de ana gündem maddesi yargıda yaşanan kriz oldu.

Yargıtay’ın Can Atalay hakkındaki kararına yönelik eleştirilerden biri de CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’ten geldi. Genç yaptığı konuşmada, “Ülke tarihimizin en büyük hukuk skandallarından birine şahitlik ettik“ dedi. Genç yargıda yaşanan krizi şu sözlerle değerlendirdi:

 

“Yargıtay 3. Dairesi Milletvekili Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararını tanımayarak bir hukuk garabetine imza atmıştır. Bununla da yetinmemiş kararı alan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunmuştur. Gruplaşan, taraflaşan yargı adalet dağıtmıyor demektir. Yargı mensuplarının tek tarafı vardır, o da adalettir ancak görünen yargının adalet değil adaletsizlik dağıttığıdır. Ortada bir milletvekilini hürriyetinden yoksun bırakma suçu varken bu tüm bunların üzerine bir de yargı üyelerindeki çatışmanın alenen ortaya çıktığı ve yargıda belli başlı siyasi odaklara bağlılık gözler önüne serilmiştir.
   

Bugün Meclisimize çok büyük bir görev düşüyor, tüm milletvekilleri olarak demokrasinin ve adaletin tarafı olmak zorundayız. Can Atalay'ı bir an önce serbest bırakın.”
 

Google+ WhatsApp