CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ, DEVELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ SORDU

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ, DEVELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ SORDU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Develi’de kurulması planlanan organize sanayi bölgesinin akıbetini gündeme getirdi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın sunumuyla başlayan bütçe görüşmelerinde söz alan Aşkın Genç, Develi’nin son yıllarda yaşadığı gerilemeye dikkat çekti.

İlçede fabrikaların kapandığını, istihdamın her geçen gün azaldığını kaydeden Genç, “Seçim bölgem Kayseri'nin Develi ilçesine Kayseri'nin en büyük ilçesi durumunda. İlçemize  bir organize sanayi sözü verildi ancak bu sözle ilgili bölge insanını tatmin edecek gelişmeler yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

İşsizlik nedeniyle ilçeden başka kentlere göç olduğunu da kaydeden Genç, “İlçe sürekli olarak göç vermeye başladı, istihdam alanı her geçen gün daralıyor. Develi'de çok önemli fabrikalar vardı, Saray Halı bunlardan bir tanesi ama bu süreç o fabrikaları da etkiledi. Develi için önemli kaynaklar ve fabrikalar ya kapanıyor ya da başka bölgelere taşınıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ancak buna rağmen yatırımların ve istihdamın deprem kuşağında yoğunlaşmaya devam ettiğini kaydeden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Bugün deprem tehdidinden söz ediyoruz ama nüfusumuzun büyük çoğunluğu hala deprem bölgesinde yaşıyor çünkü iş sahası yine bu bölgelerde. Yatırımları mutlaka güvenli bölgelere aktarmak zorundayız hem doğru bir planlamaya hem de üretimi ve istihdamı Türkiye'nin güvenli bölgelerine taşımaya ihtiyacımız var. Bu bağlamda, Develi Organize Sanayi Bölgesi'nin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece Develi için değil, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerimizin gelişmesi için de sanayi bölgesi büyük önem taşıyor. Sayın Bakanım, bu süreçle ilgili son görüşmeler nelerdir? Arazi tahsilinin yapıldığını biliyoruz ancak sonrasında bir gelişme yaşanmadı. Develi halkı bir an önce organize sanayi bölgesine kavuşmak, bölgede istihdamın yeniden geliştiği günleri görmek istiyor“

Google+ WhatsApp