CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer: Türk kadını Atatürk’e minnettar

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer: Türk kadını Atatürk’e minnettar

CHP İl Başkanı Ümit Özer, Atatürk devriminin aynı zamanda kadın devrimi olduğunu vurguladı. Özer, parlamentoda, siyasette, iş hayatında, kısacası hayatın her bölümünde kadınların hak ettiği değeri görmesini de diledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 85’inci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Özer, açıklamasında, “Herkes çok iyi bilmelidir ki, Atatürk devrimi aynı zamanda bir kadın devrimidir. Büyük Atatürk, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak hatta geçmek hedefi doğrultusunda Türk kadınına sosyal, kültürel, ekonomik, hukuksal ve siyasal haklarını kullanmaları adım adım gerçekleştirdi” dedi.

Atatürk’e kadına başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere tüm haklarını veren Atatürk’e şükran duyduklarını ifade eden Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bizim hedefimiz kadın cinayetlerinin son bulduğu, kadın ve erkeğin hayatın her alanında yan yana, omuz omuza daha güzel bir dünya için mücadele ettiği bir Türkiye’dir. Maalesef bu mücadeleyi anlamayan, anlamayanlar çok fazla…Seçilmiş bir kadın il başkanı olarak tanık olduğum, bizzat hedef haline getirildiğim birçok olay bu mücadelenin siyasi ikbal peşinde koşanlar tarafından da anlaşılmadığını gözler önüne seriyor. Bu konuda süslü laflar eden birçok insanın siyasi rekabet söz konusu olunca nezaketsizlikte bir birleriyle yarıştıklarını görmek gerçekten düşündürücü… Elbette kadınlar olarak siyasi yarışta bize ayrıcalık tanınsın demiyoruz, bizlerin istediği saygının, nezaketin unutulmamasıdır. Bizler kadınların analığına laf söyleyecek kadar insanların siyasi körlüğe kapılmamasını istiyoruz. Tüm ayrımcılıklar son bulsun istiyoruz.”

Kaynak:Haber Merkezi

Google+ WhatsApp