SİGARADA STANDART PAKET DÖNEMİ

SİGARADA STANDART PAKET DÖNEMİ

Sigara ve Tütün ürünleri yarından itibaren standart paketlerde satışa sunulacak. Piyasalardaki mevcut sigara paketleri ise 1 Ocak’tan itibaren satılamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tütün ve tütün ürünleriyle ilgili başlattığı mücadele sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme gereğince, 5 Aralık tarihinden itibaren sigara ve tüm tütün mamulleri standart paketlerde üretilip satışa sunulabilecek. Daha önce paketlenen tütün ürünleri ise 5 Ocak tarihine kadar satılabilecek. 5 Ocak’tan itibaren mevcut paketlerde sigara ve tütün ürünleri satılamayacak. Bakanlıktan yapılan yapılan açıklamada, yeni düzenlemenin, sigaranın özendirici olmaktan çıkartılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Yeni düzenleme ile sigara paketleri ve tütün ürünlerinin ambalaj rengi 'Pantone 448 C Mat' bitişli tek renk olarak belirlendi. Yeni paketlerde ambalaj görseli, markanın yazılım şekli ve tütün ve tütün ürünlerinin sağlığa zararlı olduğuna dair ibaretler de standart hale getirildi. Yeni paketlerde sigara ve tütün ürünü markası, logosu ya da simgesi de yer alamayacak. Yeni uygulamayla ilgili üretim yarından itibaren başlayacak.

Marka, ayırt edici ibare ve diğer zorunlu bilgilerin yazım şekli, rengi, konumu standart hale getirildi, markanın logosu, simgesi veya sair işaretleri kaldırıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Google+ WhatsApp