CHP aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

CHP aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Yerel seçime 28 gün kala Türkiye ve Kayseri’de seçim heyecanı devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gerçekleştirilen toplantıda Kayseri adayları tanıtıldı.

Kayseri’de ve Türkiye’de seçim heyecanı yaşanırken 31 Mart seçimlerine 28 gün kala partiler seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk, belediye başkan adayları, parti üyeleri ve davetliler katıldı. 
 
Her türlü mücadele verdiklerini dile getiren CHP Milletvekili Aşkın Genç, “Biz dün sabaha kadar AKP faşizmi ile mecliste mücadele ederek buraya geldik. Yeni bir yargı paketi getirdiler içinde ne ararsanız her şey var. Cumhuriyet karşıtlığı, Şeriat seviciliği ve gericilik. Bakın son dönemde bizim partimize karşı yapılan saldırıları gözlemliyoruz. Önceki dönem genel başkanımıza şu andaki genel başkanımıza Türkiye’nin her tarafından, toplumun her kesiminden yapılan saldırıları görüyoruz. Fakat bizler dimdik ayakta parlamentoda mücadelemizi veriyoruz. Örgütlerimizle sahada onlar da her türlü mücadeleyi veriyorlar. Bakın Kayseri’de iktidar Partisi’nin 17 adayı da erkeklerden oluşuyor. Bakın bizim Kayseri’de 2 tane adayımız kadın Kayseri’nin en genç belediye başkan adayı da bizde” şeklinde konuştu.
 
‘TÜRKİYE CUMHURBAŞKANININ RESİMLERİNİN NE İŞİ VAR’
 
Cumhuriyetle sorunu olan bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını belirten CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, “İlimizde tam 30 yıldır, artık şehre bir şey katamayan ve cumhuriyet ile sorunu olan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ve biz bu seçimde artık buna dur demek için seçimlere hazırlanıyoruz. Devletin bütün olanaklarını fütursuzca kullanan, bürokrasisini arkasına alan, kamu olanaklarını son kuruşuna kadar çıkarları için harcayan, oturdukları makamların olanaklarını ranta dönüştürüp artık görgüsüzce kullanan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bununla bizi korkutacaklarını zannediyorlar, yanılıyorlar. Biz yerel seçimlere gidiyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanının resimlerinin ne işi var. Korkuyorlar, eğer kendi genel başkanları olmasın Kayseri’de tek bir belediye alamazlar korkuyorlar ve ona sığınıyorlar. Aslında Recep Tayyip Erdoğan ne yapacak biliyor musunuz Kayseri’ye geldiğinde tutacak dördünün elinde dolaşacak”  ifadelerini kullandı. 
 
‘BİZ KANDİLİ BİLMEYİZ KUVAYI MİLLİYE’Yİ BİLİRİZ’
 
CHP Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk ise Kandil ittifakı suçlamasına yanıt vererek “Şimdi biz diyoruz ki, bu bir belediye seçimi gelin adaylarımızı yarıştıralım adaylarımızın profilini, kişiliğini, karakterini yarıştıralım diyoruz. Kendi adayına güvenmeyenler bu yarışa girmiyor. Sandık yaklaştı o zehirli dillerinden zehir saçmaya başladılar. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birçok bölgesinde önde gidiyor. Hazır olun envai çeşit terör suçlamasına maruz kalacaksınız. Manevi yönden bizi aşağıladığını zanneden birçok suçlamaya maruz kalacaksınız. Mesela ne diyorlar; başladılar kandil ittifakı diyorlar bakın biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiyiz. Biz bu ülkede vatan mücadelesine soyunmuş insanlarız. Kandilin izini de biz bilmeyiz, yolunuzda bilmeyiz. Biz kandili bilmeyiz Kuvayı Milliye’yi biliriz ama bize bu suçlamayı yöneltenler kandilin yolunu çok iyi biliyor. 2010’dan beri oraya elçi gönderdikleri için kandili onlara sormak lazım. 2019 yılında İstanbul’u kaybettikleri için Kandil’e elçi gönderenler onlar onlara sormak lazım. Ben bunları şöyle tanımlıyorum ‘mevsimlik milliyetçi’ aslında milliyetçilik ile bir işleri yok, ama ne zaman ihtiyaç duyarsa ona bir sığınma ihtiyacı hissederse seçimden seçime milliyetçi ama bizim milliyetçiliğimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün milliyetçiliği, doğumdan ölüme kadar bir milliyetçilik. Bize milliyetçilik dersi vermeye çalışanlara hadi oradan işinize gidin diyoruz” dedi. 
 
‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLMEZ SAYIN BAHÇELİ ÖLMEZ’
 
Ertürk, konuşmasının devamında MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirerek “Değerli arkadaşlarım birde milliyetçiliğin tekelinde oluğunu iddia eden bir lider var. Geçen genel başkanımız grup toplantısında dedi ki ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıllık vasiyetine Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkın Misak-i Milli sınırlarına sahip çıkın’ vasiyetini il başkanlarına hatırlattı. ‘Gidin buraları kazanın. 100 yıl önce Atatürk bunu bize hedef koymuştu’ dedi. Devlet bey çıktı dedi ki; ya sen Atatürk ile ilgili nasıl konuştun dedi. Biz şunu biliyoruz. Mustafa Kemal’in bedeni bu dünyadan göçtü gitti. Ama fikirleri ve ruhu hep yaşayacak. Mustafa Kemal Atatürk ölmez Sayın Bahçeli ölmez. Eğer ölmüşse de senin gibi bu ülkenin milliyetçi partisi olduğunu iddia eden bir lideri HÜDA-PAR ile aynı karede gördüğü gün kahrından ölmüştür. 2019 seçimlerine giderken kandil mesaj yayınladı. Cumhur ittifakına destek olmak için sandığa gitmeyin diye. Devlet Bahçeli o gün çıktı HDP’ye ayar verdi. Dağın emrini dinlemek zorundasınız dedi. Mustafa Kemal Atatürk senin kandilden medet umduğun gün kahrından ölmüştür Sayın Bahçeli” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp