ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI ÖZHASEKİ, İLİÇ MADEN SAHASINDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI ÖZHASEKİ, İLİÇ MADEN SAHASINDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden kazasının yaşandığı sahada yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Sabırlı Deresi’nde sedde yapılan yer, sızdırmazlığı sağlanmış yüzey suyu toplama havuzu ile geçici depolama alanında incelemeler yapan Bakan Özhaseki, yetkililerden bilgi aldı. Numune alınan bölgeleri de gören Bakan Özhaseki, “Her gün 9 noktadan numune alınıyor. Sonra bunu gerek kendi mobil cihazımızla, gerekse 3 ayrı dışarıdaki yetkin laboratuvarlarda inceletiyoruz. Şu ana kadar çok şükür tehlike oluşturacak zehirli bir atığa rastlanmadı.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanıMehmet Özhaseki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Bakanlık bürokratlarıyla birlikte, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden kazasında toprak kaymasının yaşandığı sahaya gelerek incelemelerde bulundu. Maden kazası sonrasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nde sedde yapılan alanı inceleyen Bakan Özhaseki, burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, yağmur ve benzeri nedenlerle oluşabilecek akış sularını toplamak için sızdırmazlığı sağlanan yüzey suyu toplama havuz alanında da incelemeler yaptı.

 “ÇALIŞMALARIMIZI BU TİTİZLİKLE DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Bakanlık teknik ekibinin sahada numuneler aldığı bölgeleri de yerinde inceleyen Bakan Mehmet Özhaseki, “Her gün 9 noktadan numune alınıyor. Sonra bunu gerek kendi mobil cihazımızla, gerekse 3 ayrı dışarıdaki yetkin laboratuvarlarda inceletiyoruz. Şu ana kadar çok şükür tehlike oluşturacak zehirli bir atığa rastlanmadı. Bundan sonra da çalışmalarımızı bu titizlikle devam ettireceğiz. İlgili tüm birimlerimiz, uzman ekiplerimiz ve bilim insanlarımızla birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.” dedi. Bakan Özhaseki, ayrıca toprak kaymasında akan malzemenin geçici olarak depolandığı alanla ilgili de yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Google+ WhatsApp