Camuz´nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı Kilis

Eğitim-İş Sendikası Kilis İl Temsilcisi Tuncay Camuz, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Kilis İl Temsilcisi Tuncay Camuz, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatür

Eğitim-İş Sendikası Kilis İl Temsilcisi Tuncay Camuz, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Kilis İl Temsilcisi Tuncay Camuz, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,´Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır´ diyerek Cumhuriyet´e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet´in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumlulukları anımsattı.
Camuz şöyle devam etti:
"Biz de, O´nun vasiyetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Ulusumuzun Atatürk´ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı´nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet´in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı ulusumuzun varolma savaşımı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı´yla düşmandan, Cumhuriyet´le çağdışılıktan kurtulmuştur. Cumhuriyetle hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.Büyük Atatürk´ün `Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir´ sözü, Cumhuriyet´in erdemini ve temel amacını en iyi biçimde anlatmaktadır.İçeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP´ye, dışarıda emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet´in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Cumhuriyet´i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur.Atatürk´ün izinden yürümeye, Cumhuriyet´i yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetin kazanımları gözlerimizin önünde yok edilirken, Eğitim-İş´in buna sessiz kalması düşünülemez. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyoruz."
(MAD-VSA-Y)

29.10.2014 09:18:32 TSI

Google+ WhatsApp