Çalışmayan emeklilere ikramiye ödemeleri başladı

Çalışmayan emeklilere ikramiye ödemeleri başladı

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilecek olan 5 bin liralık ikramiye ödemeleri bugün başladı. Ödemeler, 13 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yapılan kabine toplantısında emekliler için tek seferlik ikramiye yatırılacağını ve ödemelerin çalışmayan emeklileri kapsayacağını belirtti. Kabine toplantısı sonrasında yeni açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize yapacağımız bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiye ödemeleri devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda ödeme süreçlerini tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
Emeklilere yapılacak ödemeler bugün itibariyle başladı. Ayrıca bu ödemelerden aylık dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da yararlanabilecekler. 
Ödemeler ise şu şekilde;
SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günlerine göre,
17, 18, 19’u olanlar için 11 Kasım,
20, 21, 22’si olanlara 12 Kasım,
23, 24, 25, 26’sı olanlara 13 Kasım olarak belirlenirken Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ödeme günü 14 Kasım olarak belirlendi.
Ödemeden muaf olanlar ise şu şekilde belirlendi;1-31 Ekim arası herhangi bir Tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, Çalışan ve faaliyette sigortası bulunan, yaşlılık aylığı alırken ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödemeden yararlanamayacak.

Google+ WhatsApp