Büyükkılıç Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan’la birlikte İlçemizde faaliyet sürdüren Büyükkılıç Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek okul yönetimi ve engelli öğrencilerle hasbihal etti.

Büyükkılıç Rehabilitasyon Merkezi Develimiz başta olmak üzere Yahyalı, Tomarza ve Yeşilhisar İlçelerimizde de yaşayan zihinsel , işitme, görme, bedensel, dil ve konuşma, özel öğrenme güçlüğü ve yaygın gelişimsel bozukluk engeli olan toplam 260 öğrenciye hizmet vermektedir. Engeli çocuklarımızın ve insanımızın eğitimi için yapılan bütün masraflar Devletimiz tarafından karşılanmaktadır.

Rehabilitasyon Merkezinin engellerin aşılması adına yaptığı eğitimle ilgili çalışmalar hakkında yönetici ve öğretmen kadrosundan bilgiler alarak sınıfları tek tek inceleyen Başkan Cabbar “Bir saniye sonrasının garantisi olmayan bu hayatta, bizlerin de bir saniye sonra engelli olabileceğimiz idrakiyle yaşamalı ve bütün engellilere bu bilinçle yaklaşmalıyız. Unutmayalım ki bedenler engelli değil yürekler engellidir. İnşallah hep beraber sevgiyle bu engelleri ortadan kaldıracağız" açıklamalarında bulundu.

Google+ WhatsApp