Bünyan 7. Kış Yüzme Şenliği

Bünyan Belediyesi ve Bünyan Dostları Grubu Derneğince düzenlenen Kış Yüzme Şenliği 7. defa yoğun bir katılım ile Bünyan Pınarbaşı’nda düzenlendi.

Her sene geleneksel olarak düzenlenen ‘Bünyan Kış Yüzme Şenliği’nin bu sene 7.’si, Bünyan Pınarbaşı gerçekleşti. Etkinliğe, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Çanakkale gibi illerden yaklaşık 32 amatör yüzücü katıldı. Yarışma, Erkekler Yüzme, Bayanlar Yüzme olmak üzere 2 kategoride gerçekleşti. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve AK Parti Bünyan ilçe Başkanı Özkan Altun’un katılımlarıyla gerçekleşen yüzme yarışları yaklaşık 2 saat sürdü.

Bünyan’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 7’incisi düzenlenen Bünyan Kış Yüzme Şenliği Bünyan Belediyesi’nin verdiği sabah kahvaltısıyla başladı. Yüzme şenliğine katılan doğaseverler daha sonra, Bünyan Hidroelektrik Santrali’ni gezerek yaklaşık iki saatlik doğa yürüyüşü yaptı. Sonrasında yarışmanın gerçekleştirileceği Pınarbaşı göletine geldi. Pınarbaşı Göleti’nde gerçekleşen yarışmaya katılan 25 amatör yüzücü, ‘Bayanlar Yüzme’ ve ‘Erkekler Yüzme’ olmak üzere 2 kategoride yarıştı.

Bünyan Dostları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Serim, katılımdan oldukça memnun olduklarını yaklaşık 300 kişinin katılımı ile gerçekleştiğini belirterek;” Programda emeği geçen desteklerini esirgemeyen, bize her türlü desteği sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu’na yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, artık geleneksel hale gelen Kış Yüzme Şenliğine gösterilen ilgiden memnun olduklarını her geçen yıl ilginin biraz daha arttığını ve ilerleyen dönemlerde daha geniş kapsamlı bir organizasyon yaparak etkinliğin Uluslararası boyuta taşınması için çalışacaklarını söyledi. Başkan Gülcüoğlu; “Bünyan Dostları Grubu Derneğimiz ile bu yıl 7’incisini düzenlemiş olduğumuz Bünyan Kış Yüzme Şenliği hem ilçemizin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı hem de ilçemize sosyal ve sportif anlamda bir katkı sağlıyor. Burada Kayseri’den ve çevre illerden gelen misafirlerimiz var. Hava oldukça soğuk buna rağmen katılım oldukça geniş. Tüm sporcularımızı cesaretlerinden dolaylı tebrik ediyorum. Hava sıcaklığı şuan eksi değerleri gösteriyor buna rağmen uzak yakın demenden katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Organizasyonda emeği geçen Bünyan Dostları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Serim beye, dernek yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışlar sonrası katılımcılara cesaret madalyası ve katılım sertifikası verildi. Vatandaşlara Bünyan Belediyesi’nce yemek ve çay ikramında bulunuldu.

Google+ WhatsApp