Bm Dünya Gıda Programı´ndan, Türkiye´ye Gelen Mültecilere Yardım Amman

BM Dünya Sağlık Programı (WFP) Suriye´deki IŞİD terörü ve iç savaştan kaçarak Türkiye´ye gelen on binlerce mülteciye gıda yardımında bulundu. Özellikle IŞİD saldırıları sonucu Kobani´den kaçarak Tü

BM Dünya Sağlık Programı (WFP) Suriye´deki IŞİD terörü ve iç savaştan kaçarak Türkiye´ye gelen on binlerce mülteciye gıda yardımında bulundu.
Özellikle IŞİD saldırıları sonucu Kobani´den kaçarak Türkiye ve Irak´a sığınan 200 bin mülteciye yardım eli uzatan WFP, her iki ülkeye de gıda yardımı yaptı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BM Dünya Sağlık Programı´nın Suriye Bölgesel Koordinatörü Muhammed Hadi, Suriye savaşından kaçan 6 milyondan fazla insana yardım ettiklerini son dönemde ise bunun yanı sıra IŞİD´den kaçan insanlara da yardım eli uzattıklarını ifade etti.
IŞİD teröründen kaçarak Suruç bölgesine gelen mültecilere de yardım eden WFP, burada Kızılay´la işbirliği içerisinde 60 bin kişiye 2 hafta boyunca yardımda bulunacak. WFP, Irak´ta da Dohuk kampına giderek buradaki mültecilere gıda yardımında bulundu.
(YM-ES-MO-D)

24.10.2014 16:56:56 TSI

Google+ WhatsApp