Bilimim merkezi kayseri

Başkan Büyükkılıçtan Erciyes Üniversitesine Tebrik

Erciyes Üniversitesi AŞI GELİŞTİRME MERKEZİNDE Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşın geliştirilen ilaç ile tıp tarihine yeni bir sayfa açıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu başarıdan dolayı da  “Gurur duyduk, onurlandık, hem Kayseri, hem Erciyes Üniversitesi bu başarıları zaten hak ediyor” dedi.

ilk defa Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) aşının seri üretim için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’ye bir yüzyıllar önce 'MAKAR-I ULEMA' şehri denildiğini bugün de bu unvanını koruduğunu ve yine bilimin ve irfanın merkezi olduğunu bir kez kanıtladığını söyledi

Erciyes Üniversitesi’nin kendi imkânlarıyla 2013 yılında kurulan AŞI GELİŞTİRME MERKEZİNDEKİ çalışmaları ile Kayseri’nin bilim başarısının bir kez gündeme geldiğini belirten Başkan Büyükkılıç, şahsım ve hemşerileri adına Erciyes Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muhammed Güven ile AŞI GELİŞTİRME MERKEZİNDE çalışan bilim insanlarını kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp