Bilecik´te Şehir İçi Trafik Lambalarının Bakımı Ve Onarımı Yapılıyor

Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde kavşaklarda bulunan sinyalizasyon sistemlerinin bakımı ve onarımı yapılıyor. Çalışmalar içersin de trafik lambalarının yer altınd

Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde kavşaklarda bulunan sinyalizasyon sistemlerinin bakımı ve onarımı yapılıyor.
Çalışmalar içersin de trafik lambalarının yer altında bulunan eskiyen elektrik kabloları ve tesisatı da yenileniyor. Ayrıca Bilecik kent merkezinde yaya trafiğinin yoğun olarak yaşandığı kavşaklardaki trafik lambalarına takılan görme engellilerin kullanması için sesli uyarı sistemi de elden geçiriliyor. Kavşaklarda bulunan trafik lambalarına takılan özel bir cihazla, görme engelliler tarafından bilinen 2 farklı ses çıkıyor. Cihazlar çıkardığı sesin seviyesini, kavşak ortamındaki sese göre engelli vatandaşın duyabilmesi için arttırıp azaltabiliyor.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Şehir merkezinde kavşaklarda bulunan sinyalizasyon sisteminin düzenli olarak bakım ve onarımının yapıldığı ve uzun süredir hizmet vermekte olan kavşakların sinyal altyapılarında zaman zaman yenileme ihtiyacı doğmaktadır. İhtiyaç halinde görevli ekiplerce gerekli incelemeler yapılarak kablolar yenilenmektedir. Kavşaklardaki trafik sinyal üniteleri ve sinyal lambaları, görevli ekiplerce periyodik olarak temizlenmektedir. Bu temizlik sayesinde kış şartlarında sinyal lambalarının görülebilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca trafiğin aksamaması için düzenli olarak lambaların çalışmasının sağlanmaktadır" diye belirtildi.
(MYB-MET-Y)

28.10.2014 11:21:15 TSI

Google+ WhatsApp