Beü Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru´nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı Vahit Olcay Bitlis

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahmut Doğru 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlamam mesajı yayımladı. Doğru mesajında büyük Türk milletinin şanlı tarihindeki en parlak başarı

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahmut Doğru 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlamam mesajı yayımladı.
Doğru mesajında büyük Türk milletinin şanlı tarihindeki en parlak başarılarından biri Cumhuriyetin kuruluşunun olduğunu ifade etti. Doğru, "91. yılını kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakârlıklarla kurdukları Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak irade ile kendi kaderini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur.Bu anlamı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anar, milletimizin Cumhuriyet Bayramı´nı tebrik ederim" dedi.
(VO-ŞAK-Y)

28.10.2014 13:33:14 TSI

Google+ WhatsApp