Batmanlı Çilek Üreticileri, Silifke Çileğini İnceledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen teknik gezi kapsamında Batmanlı Sason Çilek Üreticileri Birliği Üyeleri Silifke´de Çilek tarlalarını gezip, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müd

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen teknik gezi kapsamında Batmanlı Sason Çilek Üreticileri Birliği Üyeleri Silifke´de Çilek tarlalarını gezip, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdullah Süngü´yü ziyaret ettiler.
Süngü yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Diyarbakır, Batman, Siirt, Kalkınma Projesi ile Batman´da çilek stratejik yatırım planı çerçevesinde hibe kaynakları kullandırılıp, çilek bahçeleri tesis edildiğini belirterek, plan ile ilde üretimin artması, pazarlama, pazara ulaşımın kolaylaştırılması gibi faktörlerin etkisiyle Sason Çilek Üreticileri Birliği´nin kurulduğunu söyledi. Süngü, bu kapsamda birlik kurucu üyeleri ve bölgede önderlik yapan üreticiler, Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, firmalar ile bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla 5 günlük bir teknik gezi düzenlendiğini kaydetti.
Teknik gezi kapsamında Batman´da gelen 35 kişilik çiftçi grubu Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Tuncer Aydın eşliğinde Silifke´de çilek üretici birliği, böğürtlen üretici birliği, kayısı üretici birlikleri ile birlik başkanlarından teknik bilgi alarak arazileri gezdiler.
Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyaret eden çiftçilere İlçe Müdürü Abdullah Süngü tarafında Silifke´de çileğin tarihçesi, çilek üretiminde karşılaşılan sorunlar, çiftçilerimizin birlik olmalarının önemi, ilçe müdürlüğünün çilek hakkında yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi, çiftçilerin merak ettikleri sorular cevaplandırıldı. İlçe müdürlüğü teknik elemanlarından Tekniker Behiye Taş Silifke´de kurulu birlikler, birliklerin karşılaştığı sorunlar, genel kurulun nasıl yapılması gerektiği, birlik muhasebesi, birliklerin danışman kullanması konularında bilgiler verdi.
Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen tarafından çilek fiyatının oluşması, erken uyarı sistemi ve faydaları, topraksız tarım gibi konularda bilgi verilen çiftçiler topraksız çilek seralarını da gezdiler.
5 günlük gezi kapsamında çiftçiler ayrıca Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu, Yalex firmasında da incelemelerde bulunacaklar.
(MŞN-Y)

27.10.2014 09:55:16 TSI

Google+ WhatsApp