Başkan Yavuz: “ bizlere sahip çıkmalı”

Başkan Yavuz: “ bizlere sahip çıkmalı”

Başkan Yavuz: “Devlet yetkilileri şehit ailelerini ve gazileri unutmamalı, memur maaşına endeksleyerek bizlere sahip çıkmalı”

Memurlara yapılan zam sonrası açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “Memurlara yapılan zamdan er şehit aileleri ve gazilerin faydalanamaması camiamızı fazlası ile üzmüştür. Er şehit aileleri ve gazilerin maaşları asgari ücret seviyesine düştü. Devlet yetkilileri şehit ailelerinin ve gazilerini unutmamalı, bizleri memur maaşına endeksleyerek sahip çıkmalıdır” dedi. 
 
Memurlar yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zam alacak. En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacağını AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Memurlara yapılan zam sonrası açıklama yayımlayan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, memurlara yapılan zamdan er şehit aileleri ve gaziler faydalanamamasının üzdüğünü dile getirdi. 
Başkan Yavuz yaptığı açıklamada, “Memurlara yapılan zamdan er şehit aileleri ve gazilerin faydalanamaması camiamızı fazlası ile üzmüştür. Memurlara yapılan yüzde 17,55 + 8 bin lira seyyanen zam er şehit ailelerine ve gazilere yansımadığından maaşlarımız eridi. Bizler mağdur duruma düşürüldük. Aynı maaşı aldığımız en düşük memur aylığında gelen zamla birlikte aramızda büyük bir fark oluştu. Er şehit aileleri ve gazilerin maaşları asgari ücret seviyesine düştü. Mecliste görüşülecek kanun tasarısına er şehit aileleri ve gazilerin de eklenmesi ve seyyanen zamma bizlerin dahil edilmesi sıkıntımızı bir nebze de olsa düzeltecektir. Devlet yetkilileri şehit ailelerinin ve gazilerini unutmamalı, bizleri memur maaşına endeksleyerek sahip çıkmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Google+ WhatsApp