Başkan Şahin´den Kuşulular´a Destek

Yerinden yönetimi savunan İzmir´in en kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, son yerel seçimlerle birlikte köye dönüşen Kütahya´nın Simav İlçesi´ne bağlı Kuşu´ya yaptığı

Yerinden yönetimi savunan İzmir´in en kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, son yerel seçimlerle birlikte köye dönüşen Kütahya´nın Simav İlçesi´ne bağlı Kuşu´ya yaptığı ziyarette, Kuşu´nun belde olarak kalması için sürdürülen mücadeleye destek verdi.
Kütahya´nın Simav ilçesine bağlı 62 yıllık Kuşu beldesi, 2011´de nüfusu 2 binin altına düştüğü için yerel yönetimler yasası kapsamında tüzel kişiliğini kaybederek köye dönüştü. Kuşu´nun ilçe olabilmesi için gelişip güzelleşmesine çaba gösteren başta Belediye olmak üzere özel sektör ve vatandaşlar, Kuşu´nun köye dönüşmesiyle birlikte şok oldu.
Kuşu´nun belediyelik olarak kalması için hukuk başta olmak üzere tam bir yıldır çeşitli eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışan Kuşulular; açlık grevine gitti, ilçe merkezi Simav başta olmak üzere Ankara ve İzmir´de çeşitli eylemler gerçekleştirdi. 30 Mart´taki yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kuşu´da tek bir vatandaş dahi sandık başına gitmedi. Kuşu´nun iki dönem Belediye Başkanı AK Partili Halil Ergenç´in istifası da Kuşu´nun köye dönüşmesini engelleyemedi.
Türkiye siyasi tarihinin en önemli sivil eylemlerinden birinin gerçekleştiği Kuşu´ya yaptığı ziyarette, çoluk çocuk kadın kız, genç ihtiyar demeden tüm belde sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen demokrasi mücadelesine destek verdiğini İfade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Kuşu´nun belde olarak kalması için verilen mücadelenin çok iyi incelenip, anlaşılması gerekiyor. 4 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten bir yerel yönetici olarak, yerinden yönetimi her zaman savundum, savunmaya da devam edeceğim. Burada Türkiye´ye örnek bir demokrasi mücadelesi sergileniyor. Belediyelerinin köye dönüşmesini kabul etmeyen Kuşulular, çözümü siyaset üstü sivil bir ittifakta bulmuşlar. Demokrasiye inanmış bir birey olarak, bu mücadeleye destek vermek için Kuşu´dayım. Yapılan eylemlerin sonuç vermesi için Kuşu´da yaşayan vatandaşlarımıza destek vermeye hazırım" dedi.
(KE)

26.10.2014 12:36:38 TSI

Google+ WhatsApp