Başkan İlmek: “Göksun’a görevlendirildik, elimizden geleni yapacağız”

Başkan İlmek: “Göksun’a görevlendirildik, elimizden geleni yapacağız”

Depremin ardından Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinin ihya edilmesi amacıyla görevlendirilen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “Yaklaşık 30 araçla 3 belediyemiz Göksun ilçemize geldik. Saha inceleme fırsatımız oldu, büyük bir yıkım var. Özellikle de Göksun’un köy bölgelerinde. İnşallah en kısa zamanda yaraları saracağız. Devlet, millet el ele bu yükün altından kalkacağız” dedi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem 11 ilde yıkıma sebep oldu. Kayseri’den de bölgelere destekler gitti. İncesu Belediyesi, Hacılar Belediyesi ve Develi Belediyesi de afet bölgesi olan Göksun ilçesine görevlendirildi.
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Elbistan’da koordinatör vali olarak görevlendirilen Gökmen Çiçek’i ve afet bölgesini ziyarete geldiklerini ifade ederek, “6 Şubat’ta karanlık bir güne uyandık. Akabinde 2’nci bir depremle sarsıldık ve büyük bir yıkım gerçekleşti. Bu yıkımın ardından yerel yönetimler olarak bizlere görev düştü. Göksun’un imar ve ihyasına yardımcı olmak adına Hacılar, Develi ve İncesu Belediyesi’ni görevlendirdiler. Yaklaşık 30 araçla 3 belediyemiz Göksun ilçemize geldik. Saha inceleme fırsatımız oldu. Büyük bir yıkım var. Özellikle de Göksun’un köy bölgelerinde… İnşallah en kısa zamanda yaraları saracağız. Devlet, millet el ele bu yükün altından kalkacağız. İncesu Kaymakamlığımız ve valimiz Elbistan’da görevli, biz de buraya geldik. Elbistan inanılmaz bir durumda ve ben gözlerime inanamadım. Çok büyük mağduriyetler var. Devletimiz ve milletimiz büyük, Allah zeval vermesin. Her yerde yardım kuruluşları, mutfaklar, yardım araçları dağıtılmayı bekliyor. Dağıtılanlar da var. AFAD ilgileniyor ve büyük bir çalışma var. En kısa zamanda devlet yaraları saracak. Bu acının yaralarını birlikte saracağız. Buradaki vatandaşların normale dönebilmesi adına elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Google+ WhatsApp