Bakan Yardımcısı Çataklı açıkladı! 145 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Yardımcısı Çataklı açıkladı! 145 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bakanlığın konferans salonunda düzenlediği aylık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yurt içinde eylül ayında düzenlenen terör operasyonları hakkında bilgi veren Çataklı, “İç güvenlik operasyonları çerçevesinde eylül ayında PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 12'si büyük, 30'u orta çaplı olmak üzere toplam 12 bin 817 kırsal operasyon gerçekleştirdik. Bütün terör örgütlerini kapsayacak şekilde şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik de 977 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda terör örgütünün kırsalda faaliyet gösteren silahlı elemanlarından 19'u ölü olarak ele geçirilmiştir. 16'sı da sağ olarak yakalanmıştır” ifadelerine yer verdi.

“Toplam 145 terörist etkisiz hale getirilmiştir”

Eylül ayında toplam 145 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Çataklı, “Tüm operasyonlarda aralarında 1'i liste dışı, 4'ü gri ve 4'ü turuncu kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu 19 ölü, 109 sağ, 17 teslim olmak üzere toplam 145 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunların da 113'ü PKK/KCK, 23'ü DEAŞ ve 9'u da sol terör örgütü mensubudur. Eylül ayı içerisinde terör örgütlerine yardım, yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatta olduğu değerlendirilen bin 477 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 376'sı tutuklanmıştır” dedi.

“Eylül ayında toplam 16 terör eylemi de engellenmiştir”

Operasyonlarda ele geçirilen malzeme ve mühimmat sayılarını açıklayan Çataklı, “Bu operasyonlarda 80 sığınak, barınak, mağara kullanılmaz hale getirilmiştir. 186 silah, 18 adet mayın/EYP, 204 adet el bombası, 364 kilogram patlayıcı madde, 285 bin 686 adet muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir. Bunun yanı sıra eylül ayında toplam 16 terör eylemi de engellenmiştir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp