“Aziz milletimiz meydanlara toplanıp bu iradeye sahip çıktığını gösteriyorlar”

“Aziz milletimiz meydanlara toplanıp bu iradeye sahip çıktığını gösteriyorlar”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Türkiye’nin her yerinde, meydanlarda aziz milletimiz meydanlara toplanıp bu iradeye sahip çıktığını gösteriyorlar. Kayseri’de bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Biz bu ihanetleri unutmadık, unutmayacağız” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Kayserili vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bugün burada şehitlerimizi anmak, gazilerimize afiyet dilemek için toplandık. Bir taraftan da irademize sahip çıktığımızı göstermek için toplandık. Türkiye’nin her yerinde, meydanlarda aziz milletimiz meydanlara toplanıp bu iradeye sahip çıktığını gösteriyorlar. Kayseri’de bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Bundan 7 yıl önce devletimiz ve milletimiz büyük bir ihanete uğradı. Bizim bu kalemiz nice kötü günler görmüştür ama ne yazık ki böyle bir kötü günü içimizden çıkarak, Müslümanız diyerek, çocuklarınıza hizmet ediyoruz diyerek ortaya çıkıp o şirin yüzüyle herkese sempati dağıtanlar yaptı. Biz bu ihanetleri unutmadık, unutmayacağız” diye konuştu.

Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da, “15 Temmuz bizler için imtihandı, milletimiz bu imtihanı büyük bir başarıyla verdi. Milli iradeye, demokrasiye, egemenlik ve bağımsızlığımıza karşı başkalarının maşası olarak bir girişimde bulundular. Bu yapılan alçaklık bizim tarihimizde değil dünya tarihinde ibretle anılacak. Çok şükür 2 bin 500 yıllık tarihe sahip asil milletimiz buna cevap verdi, müsaade etmedi. Milletimiz kendine yakışır şekilde 15 temmuz gecesi destan yazdı. Terörle mücadelenin yanı sıra Ege’de, Akdeniz’de haklarımızı koruyoruz, hiçbir zaman çiğnetmedik ve çiğnetmeyeceğiz. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Bundan 7 yıl önce memleketimizin berrak semalarını karartmak için alçaklar, alçak FETÖ tarafından bağımsızlığımıza el konulmaya çalışıldı ancak milletimiz 7’den 70’e çoluğuyla, çocuğuyla, ihtiyarıyla buna izin vermedi ve o gün yüzbinlerce insan Kayseri’de olduğu gibi memleketin her yerinde meydanlara koştu. O gün büyük bir destan yazıldı. Kayseri’nin 2 evladı şehit oldu. Dün şehitlerimizin ailelerini ziyaret ettik, minnetlerimizi ifade ettik. orada gördük ki şehit Kübra Doğanay ve şehit Cennet Yiğit’ler her zaman Kayseri’de olacak ve bu memlekete alçaklar zarar veremeyecek” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Acıların, ayrılıkların, verdiğimiz şehitlerin, tek yürek olmanın asırlara mührünü vurmuş yüce bir millet olmanın, tüm dünyaya örnek olmanın üzerinden 7 yıl geçti. Aziz milletimizin asla unutmayacağı bir destanı hep birlikte yazdık. Bu meydanlarda, köprülerde, yollarda, camilerde bir milletin gücünü birlik, beraberlik ve dayanışmasını yeri geldiğinde tek yürek ve tek yumruk her türlü tehditin karşısında dimdik durabileceğini ve ezip geçebileceğini tüm dünyaya kahramanca gösterdik. Cenab-ı Allah Cennet Yiğit’lerden, Kübra Doğanay’lardan gururumuz olan hemşehrilerimizden, Ömer Halis Demir’lerimizden ve şehit olan 251 kardeşimizden, bu yüce milletten sizden razı olsun. O gece Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi bayrağı için, ezanı için, bağımsızlığı için adeta ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli; değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şehadetlerin, dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli diyordu” diye konuştu.

Google+ WhatsApp