Avrupa Gençlik Parlamentosu

Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye 18. Seçim Konferansı Kayseri'de Başladı

Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye 18. Seçim Konferansı Kayseri'de Başladı

Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye, TED Kayseri Koleji ve Kadir Has Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 18. Ulusal Seçim Konferansı Kayseri’de başladı.
Gençleri aktif Avrupa vatandaşlığına teşvik etmek, uluslararası anlayış ve diyaloğu yaymak, lise düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak ve gençlerin kendi düşüncelerini ifade edeceği bir platform oluşturmayı amaçlayan Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun (EYP) Türkiye 18. seçimleri ilk kez Kayseri’de yapılıyor.
TED Kayseri Koleji Konferans Salonu’nda kurulan stantlarda kayıt yaptırılarak öğrenciler bilgilendirilirken, Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye 18. Seçim Konferansı’nın 4 gün süreceği belirtildi. Konferansa katılan Kadir Has Üniversitesi Baş Organizatör Kemal Somdaş, üniversitenin kurucusu Kadir Has’ın memleketinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Avrupa Gençlik Parlamentosu ve TED Kayseri Koleji ortaklığında düzenlediğimiz 18. Ulusal Seçim Konferansı’nı gururla başlatmış bulunuyoruz. Bu konferansa aslen Kayserili olan merhum Kadir Has beyefendinin kurduğu Kadir Has Üniversitesi de çok büyük katkı sağladı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelmiş görevli takım ve Türkiye’nin her yerinden gelmiş delegelerin katılımıyla küresel çözüm bulmak amacındayız. Umarım başarılı bir konferans gerçekleşir” dedi.
Verimli bir 4 gün geçirmeyi umduklarını ifade eden Kadir Has Üniversitesi Temsilcisi Tunahan Eyüboğlu ise, “Burada bugün Türkiye’nin önde gelen liseleri bulunuyor. Bu liseler aslında Avrupa’nın küresel sorunlarına çözüm bulmak için burada. 4 günlük bir süreç söz konusu. Avrupa Gençlik Parlamentosu ve TED Kayseri Koleji’nin ortaklığıyla gerçekleşen bu tarz bir projede Kadir Has Üniversitesi olarak merhum Kadir Has Bey’in memleketi olan Kayseri’de düzenlenen kıymetli bir organizasyonda Kadir Has Üniversitesi’nin de katkısı bizim için çok önemli. Umarım verimli bir 4 günlük süreç geçirilir” ifadelerini kullandı.
Kurulan stantta görevliler üniversite ve konferansı tanıtıcı broşür ve kitapçıklar dağıttı.

Google+ WhatsApp