Avrupa Birliği İşletmeler Ve Kobi´lerin Rekabet Edebilirliği Programına Türkiye De Katılacak Ahmet Umur Öztürk Ankara

Avrupa Birliği İşletmeler ve KOBİ´lerin Rekabet Edebilirliği Programına (COSME) Türkiye´nin katılımına dair anlaşma imzalandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, anlaşmanın Avrupa Birliği Bakanı ve Ba

Avrupa Birliği İşletmeler ve KOBİ´lerin Rekabet Edebilirliği Programına (COSME) Türkiye´nin katılımına dair anlaşma imzalandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, anlaşmanın Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır´ın Brüksel ziyareti sırasında imzalandığı belirtilerek, "Ekonomik büyümenin lokomotifi olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) odaklanan ve 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulanacak olan COSME Programına ülkemizin katılımına ilişkin anlaşma, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır´ın Brüksel ziyareti kapsamında, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet Yücel ve Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Antti Peltomakitarafından imzalandı. 7 yıllık bütçesi yaklaşık 2,3 Milyar Avro olan Program, Avrupa 2020 Stratejisinin akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde büyük rol oynayan KOBİ´lere büyük imkanlar tanımaktadır" ifadeleri kullanıldı.
KOSGEB koordinasyonunda yürütülecek olan Program kapsamında Türkiye´deki işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesinin sağlanacağı ifade edilen açıklamada, girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ´lerin kurulmasının ve büyümesinin destekleneceği belirtildi. COSME Programının Türkiye´de uygulanması ile KOBİ´lerin finansmana ve pazara erişimlerinin kolaylaştırılmasının, işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığı aktarıldı.
(AUÖ-YHY-Y)

19.10.2014 16:27:13 TSI

Google+ WhatsApp