ALİ DAĞI’NDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEYECANI

ALİ DAĞI’NDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEYECANI

Talas Belediyesi tarafından Hava Sporları Federasyonu ile birlikte düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Ali Dağı Mesafe Yarışması antrenman uçuşlarıyla başladı.

Türkiye’nin hava sporlarına en uygun ortamlarından birisi olan Ali Dağı’nın zirvesinde gerçekleştirilen yarışmaların açılış konuşmasını yapan Talas Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Güngör, organizasyona en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, “Hepiniz hoş geldiniz. Şampiyonanın en güzel şekilde gerçekleşmesi için belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bunun yanında pandemi sürecinde olduğumuz için bu konuda da gerekli tüm tedbirlere en ince ayrıntısına kadar dikkat ettik. Yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

“İSVİÇRE’DEN 2 KAT FAZLA ÖNLEM ALINMIŞ DURUMDA”

Organizasyonun danışmanı ve aynı zamanda yarışmacılarından Semih Sayır de alınan önlemlerin İsviçre’de şu günlerde düzenlenen Dünya Kupası’ndakinden iki kat fazla olduğuna dikkat çekerek, “Pandeminin ne kadar süreceği belli değil. Seneye de belki bu şartlar devam edecek. Buna alışmalıyız artık. Biz önlemlerimizi aldık ve organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İsviçre’de şu anda Dünya Kupası düzenleniyor ve bizim aldığımız önlemler, oradakinin iki katı. Bu şampiyonanın en iyi şartlarda gerçekleşmesini sağlayan Talas Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmaya katılan pilotlar da çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, “Bizim için güzel bir aktivite olacak. Her türlü önlem en güzel şekilde alınmış. Bunu sağlayanlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

80 PİLOT YARIŞIYOR

29 Ağustos Cumartesi gününe kadar sürecek yarışmalara 3’ü yabancı, 8’i bayan toplam 80 sporcu katılıyor.

Pandemi tedbirleri kapsamında bu yılki yarışmalara seyirci alınmıyor.

Google+ WhatsApp