AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya, “Biz merhamet ve adalet medeniyetinin temsilcileriyiz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya, “Biz merhamet ve adalet medeniyetinin temsilcileriyiz”

Kayseri'de düzenlenen Dış İlişkiler İç Anadolu Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, “Düzen kurucu politikalarımızın bir gereği olarak hem küresel hem de bölgesel düzeyde daha adil, daha barışçıl, daha müreffeh bir dünya düzeninin sağlanması için tüm gayretimizi gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. AK Parti yenilendikçe güçlenen bir dava hareketidir. Biz merhamet ve adalet medeniyetinin temsilcileriyiz” dedi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı İç Anadolu Bölge Toplantısı Kayseri’de gerçekleştirildi. Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, Uluslararası Demokratlar Birliği Başkanı Kenan Aslan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm katıldı. 
Program kapsamında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, “AK Parti hükümetleri Türkiye’nin dış politikasını uluslararası örgütlerle entegre haline getirmiş. Tarihsel sorunları ülkemize, milletimize yönelik mesnetsiz iddiaları adalet, barış, demokrasi ekseninde muhatap almış ve buna göre çözüm yolları üretmiş ve kendi bölgesi başta olmak üzere dünyadaki tüm devletlerle ikili ilişkilerini geliştirmek için tüm organlarıyla hareket etmiştir. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar hem iç hem dış siyasette düzen kurucu bir parti olmuştur. Buna göre dış politikasını izlemiştir. Düzen kurucu politikalarımızın bir gereği olarak hem küresel hem de bölgesel düzeyde daha adil, daha barışçıl, daha müreffeh bir dünya düzeninin sağlanması için tüm gayretimizi gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Tüm kardeşlerine sahip çıkan ülkenin adı Türkiye’dir. AK Parti yenilendikçe güçlenen bir dava hareketidir. Biz merhamet ve adalet medeniyetinin temsilcileriyiz. Bugünde sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu duruşu sergiliyor ve bu duruşu da sergilemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
‘AK PARTİ’NİN İKTİDARA GELMESİYLE ‘YAPAMAYIZ VE YAPTIRMAYIZ’ ANLAYIŞINI YIKARAK VESAYETÇİ YAKLAŞIMI RAFA KALDIRDIK’
 
AK Parti’nin iktidara gelmesiyle ‘yapamayız ve yaptırmayız’ anlayışının yıkıldığını dile getiren Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, “Yüz yılın destanını birlikte yazıyoruz. Bu inanılmaz kıymetli ve bize heyecan veren bir şey. Biz yola başlarken bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Ancak buraya da kolay gelmedik. Yolculuğumuzun nasıl başladığını da bilmemiz gerekiyor veya hatırlamamız gerekiyor. Türkiye’nin demokratikleşme ve kalkınma adımlarının önüne çelmeler takanların gücünü milletin özgüvenin önünü kapatmaktan aldığını bizim çok net olarak görmemiz lazım. Konya’dan Almanya’ya giden bir gurbetçinin kızı olarak ben buralarda bulunuyorum. Malum 60’lı yıllar babam gurbette. Çalıştı, okudu mühendis oldu ve bizi şöyle tembihledi: Biz memlekete hizmet edeceğiz. Kendisi de memleketin mühendise ihtiyacı var deyip, 1977 tarihinde memlekete döndük. 80 darbesi öncesi okul döneminde nasıl zorluk yaşadığımı tahmin edersiniz ama beni en çok üzen kare ve beni siyasete ittiren neden; inşaların ‘Almanya’dan neden geldiniz? Türkiye’den hiçbir şey olmaz, Türkiye’den adam olmaz’ lafları oldu. Bütün bu yapılanlara, bütün sessiz devrim ve çağ atlamamıza bakın ve bizim milletimizin özgüveninin nasıl olduğuna bakın. Bizim çocuklarımız şu anda ne diyor: ‘biz yaparız diyor’. Bunun için bizim Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar şükretsek, ne kadar teşekkür etsek azdır. Elhamdülillah rabbim nasip etti bütün bunlar oldu. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle ‘yapamayız ve yaptırmayız’ anlayışını yıkarak vesayetçi yaklaşımı rafa kaldırdık. Sessiz bir devrim imzası attığımızı mutlaka görmemiz lazım. Bu aynı zamanda dış politikamıza yansıdı. Devletimizin, milletimizin gücünü, bayrağımızın şanını ve milletimizin itibarını yükselttik ve takip eden değil takip edilen bir ülke haline geldik. Bilinen parametrelerin değiştiği, çok güçlü dönüşümlerin yaşandığı bu zamanda Türkiye çok güçlü, çok tecrübeli dünyayı, bölgeyi ve dengeleri çok iyi okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ülkemizin her alanda profilini yükseltiyor. Bu lider diplomasi dünyaya hakikaten bir örnek teşkil ediyor. Sayın cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘dünya 5’ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür’” şeklinde konuştu. 
 
Uluslararası Demokratlar Birliği Başkanı Kenan Aslan ise, “Avrupa sınırlarını aşan tüm dünyada çalışmalarını sürdürme vizyonuyla hareket eden teşkilatımız bugün 30’dan fazla ülkede 55 bölgesiyle çalışmalarını yurtdışı Türk toplumunu toplumsal her alandaki mevcudiyeti ve bekasını gözeterek yürütmektedir. Bu hususta, ana gayemiz özellikle Avrupa ve gönül coğrafyamızdaki soydaş ve akraba topluluklarımızın değerleri doğrultusunda kimliklerini güçlendirmek ve evrensel değerleriyle bir arada yaşamı desteklemektir” diye konuştu. 
 
Kayseri’nin ilklerin şehri olduğunu ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, “17-0’ın memleketi Kayseri. Cumhur ittifakımızla beraber tüm belediyelerin cumhur ittifakında olduğu bir şehir Kayseri. Dolayısıyla Kayseri’deki bu başarı ve ilklerin yaşanması, bir takım özelliklerin gerçekleşmesindeki en önemli kriter birlik ve beraberlik muhabbet ve sevgi” dedi. 
 
‘TÜRKİYE SON 20 YILDA ULUSLARARASI İLİŞKİLER BAĞLAMINDA ÇOK CİDDİ BAŞARILAR ELDE ETTİ’
 
Türkiye’nin son 20 yılda uluslararası ilişkiler yönünden ciddi başarılar elde ettiğini anlatan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “2002 yılından itibaren AK Parti hükümetleri boyunca hepimizi gururlandıran, hepimizi mutlu eden, ülkenin makûs talihini yenen birçok icraat yapıldı. Türkiye son 20 yılda uluslararası ilişkiler bağlamında çok ciddi başarılar elde etti. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye edilgen bir pozisyonda küresel aktör haline gelerek, hep şikayet ettiğimiz dış güçlerin bir dış gücü statüsüne evrilerek sözü geçer olmuştur” ifadelerini kullandı. 
 
‘CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ TÜM MAZLUM COĞRAFYANIN UMUDU OLDU’
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin mazlumların umudu olduğunu söyleyen AK Parti Sayın Bayar Özsoy, “‘One minute’ ve ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyerek tüm dünyanın kimyasını bozan cumhurbaşkanımızın dış ilişkilere ne kadar önem verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm mazlum coğrafyanın umudu oldu” şeklinde konuştu. 
 
‘KAYSERİ’DE 100 BİN CİVARINDA DA KONUĞUMUZ VAR’
 
Kayseri’de 100 bin konuk olduğunu dile getiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Şehrini seven ve şehrini geleceğe taşımaya çalışan insanların burada bulunduğu bir şehir. Kayseri’de 100 bin civarında da konuğumuz var. Anadolumuz her zaman Kafkaslardan, Orta Asya’dan, Balkanlar’dan daha doğrusu başı sıkışan insan varsa sığındığı bir bölge. Kayserimiz gibi bir şehrinde bu manada da ensar-muhacir ilişkisi anlayışı içerisinde çok şükür bir sıkıntı oluşturmadan ortam sağladı” diye konuştu. 
 
Program kapsamında konuşan AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm’de, Böyle güzel bir heyetin Kayseri’de bu toplantıyı düzenlemesi ve bizlere ev sahipliği fırsatı vermesi de bizi onur ediyor. Kayseri turizm açısından özellikle kış turizmi açısından gelişmekte olan bir yer” dedi.

Google+ WhatsApp