AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, katıldığı televizyon programında terör, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri, hızlı tren ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde AK Parti ve HDP’den başka siyasi parti bulunmadığını ifade ederek, “Oralarda başka siyasi parti yok. Güneydoğu’da MHP’nin oyu yüzde 1.5 oranında galiba, CHP’nin de Tunceli’yi çıkarsanız 1.5HDP’lilerin karşısında mücadele eden tek grup var o da AK Parti” dedi.
“FLORASANA SİLAH SAKLAMIŞTIK”
Ankara’daki bombalı saldırıyı kınayan Özhaseki, 1976 yılında yaşadığı bir olayı anlatarak, “ Zamanında, gençliğimizde nasıl dinamit lokumu yapıyorlar diye baktık. Ben seyrettim biraz. Silahla gezdiğimiz çok oldu ama kimseyi vurmadım elhamdülillah. Öyle bir günahım yok.
Kayseri yurdu başkanıyım, yaklaşık 100 gencimiz vardı. Yurdumuzu kurşunlamışlardı. 1976 yılıydı. Bir tane silahımız var gelip basarlarsa çocukları koruyalım diye. Nereye saklayacağımızı şaşırırdık. O zaman da en iyi sakladığımız yer çiftli florasan vardı. Hiçbir polis gelip de oradaki florasanı açmaz. Allah kimsenin eline vermesin o silahı. Çünkü genç insansınız ne olacağı belli olmaz.
Teröre karşı set çekecek güçlü bir idare lazım.
Ağızlarından barış çıkıyor ama içlerinden kan aksın istediklerine inanıyorum. Barıştan yanaysalar silahı bıraksınlar. 7 kocalı Hürmüz gibi, kimin eli kimin cebinde belli değil. Ya bırakacaklar def olup gidecekler, ya da en son terörist bitinceye kadar bu savaş devam edecek” ifadesinde bulundu.
“7 HAZİRANDA DERSİMİZİ ALDIK”
7 Haziran seçimlerinin önemli bir dönemeç olduğunun altını çizen Özhaseki, “Yüzde 41 AK Parti yüzde 25 civarında CHP ve diğer partilerin aldığı oylar belliydi. Vatandaşlar ümitle bir koalisyon çıkar mı diye baktılar. Niye yüzde 41’e düştük diye baktık. Biz de hata yaptık. Biz niye buraya geldik? Onları tartıştık, kendi dersimize çalıştık, hatalarımızı gördük ve yeniden önümüze bakalım dedik. Yüzde 41 aldık ve bu Avrupa’da rekor diyebilirdik. 13 yıl iktidarsınız yeniden seçime gidiyorsunuz yüzde 41. Biz bunu söylemedik, millet bizi anlamadı da demeyeceğiz dedik. Milleti suçlamak yok, kendi suçlamamızı yaptık. Millet burada bize diyor ki ‘Koalisyon kurun’ diyor. Yaptığımız görüşmelerde koalisyon çıkmadı.
MHP ile bir araya gelineceği zaman bütün arkadaşlar, tabanlarımızın çok yakın olduğunu söyledi. MHP ile koalisyon kurmak daha kolay. İki parti için lehinde ve aleyhinde görüşler çıktı. CHP’nin tavrı kabul edilebilir gibi değildi. Devlet Bey kapıları seçimden sonra tamamiyle kapatmıştı. Zaten sizinle hükümet kurmayacağız demiş. Seçim hükümeti kurma teklifi yapılmış, azınlık hükümetini desteklenmesi istenmiş HDP’lileri almamak adına. Onu da desteklemeyeceğini söyledi. Terör meselesinde beraber tavır alacağımızı söyledik. Başbakan’ı yalvar yakar gönderiyorduk. Devlet Bey’in tavrını 3 aydır herkes biliyor” diye konuştu.
Özhaseki, sorulan sorulara şu şekilde cevap verdi:
“KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLERSE HAKKIMI HELAL EDERİM”
“Kılıçdaroğlu’nu gördüğümde ‘Benimle helalleşmeyi düşünüyor musun?’ diyeceğim. Mutlaka ‘evet’ diyecektir. O zaman bir tane bu olayın ne olduğunu sor bana helallik iste özür dile sonra hakkımı helal edeyim diyeceğim. Yoksa normal ölmezsin diyeceğim kesinlikle bunu diyeceğim kendisine. Ben dili açık bir insanım. İçimdekini söylemezsem rahat edemem ben. O da kusura bakma yanlış yaptık derse ben bir daha ağzımı açmam. Yarın mecliste beni kızdırırlarsa mecliste sucuk dağıtacağım.
“BAŞBAKAN’A ELZEM PROJELERİ BİZ VERDİK”
Kayseri için elzem projeleri Başbakan’a biz verdik. O yazıyı hazırlayan bizleriz. Kayseri için hızlı tren meselesi önemli. Proje başladı, devam ediyor. Büyük ihtimalle bir yıl sonra biter. Yapım ihalesine çıkacak. Yaklaşık 3.5 yıl sonra Ankara’ya bir saat 35 dakikada ulaşabilecek.
Bu projelere çok emek veriliyor. İstismar etmek çok garip. Antalya’dan Samsun’a bağlayan bir hat var, o da Kayseri’nin üzerinden geçecek. Şu anda en kolay hatlar yapıldı. Kayseri için bulunmaz bir nimet oluyor. Kayseri bir kavşak noktasında olacak. Önemli olan devletin programına girebilmek. Bu müjdeleri aldık biz. Başbakan ile müsteşarlar ile oturup görüştük bunları. Ulaştırma Bakanı bacanağım olur, o yüzden iş biraz kolay olur.
“MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNE DAHİLİM OLMADI”
Milletvekili aday listesi. Bazı şeylerde nezaket kurallarını aşmamak lazım. Geçen dönem yapılan listeye hiç dahilim olmadı. Görüşlerimi de söylemedim. Çıktık ve arkadaşlarımız ile çalıştık. Bu dönemde Genel Başkan Yardımcısı olduğum için komisyona katılmadım. Çünkü biliyorum ki sıkıntılı bir liste olacak. Taner Bey bakanımız, milletvekili adayı, Elitaş Grup Başkanvekili ve milletvekili adayı. 40-50 kişi de müracaat etmiş. Bana yakışan şey geri çekilmek. Taner Bey ile kardeş gibiyiz. Elitaş ile 30 yıllık bir tanışıklığımız var. Adaylardan bazıları da iddialı, milletvekili olan arkadaşlarımız var. Bana yakışan hiç bu işe karışmamak, fikrimi sorarlarsa söylemekti. Siyasette bir tecrübe sahibiyim, şu ana kadar kimsenin arkasından bir iş çevirmedim. Ne söyleyeceksem yüzüne söyledim. Dolu dolu bir liste oldu."

Google+ WhatsApp