Ahmet Hakan’dan Selahattin Demirtaş’a: Kandırdın bizi!

Gazeteci Ahmet Hakan, Selahattin Demirtaş’ın özerlik açıklaması yaparak sarf ettiği' bağımsız Kürdistan' ifadelerine sert tepki gösterdi.

Ahmet Hakandan Selahattin Demirtaşa: Kandırdın bizi!

Ahmet Hakan seçimlerden önce televizyon programına konuk aldığı ve desteklediği Selahattin Demirtaş’ı, DTP Kongresi’nde yaptığı ‘bağımsız Kürdistan’ söylemi üzerinden eleştirdi. Hakan yazısında ‘Kandırdın bizi, meğer ne kadar safmışız’ gibi ifadeler kullandı.

Selahattin Demirtaş DTP Kongresi’nde ‘Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi irade olacaktır. Kürdistan Ortadoğu'nun orta yerinde bir güneş gibi ışıldıyorsa dostlarımız, et ve tırnağız diyenler bundan mutluluk duymalı. Güç verilmeli, omuz omuza olunmalı. Gelecek yüzyılda Kürdistan statüsü olacak. Belki federal devletleri, belki bağımsız devletleri olacak. Bedeli ağır olacak diye onurumuzu mu yitireceğiz? Bazılarının mezar taşı, cenazesi yok. Neyse bedeli biz ödemek için göze alacağız. Bundan başka yol yok, olsa biz ona her zaman açığız’ demişti.

İşte Ahmet Hakan’ın köşe yazısının ilgili bölümü:

Ey Selahattin Demirtaş! 

Yanılttın bizi. Çok “Türkiyeli” bir yüz gösterdin. Meğer o çok Türkiyeli yüz, sadece bir maskeymiş. 

Aldattın bizi. “Hendek siyaseti olmaz” dedin. Meğer dilin öyle derken kalbin öyle demiyormuş.

Kandırdın bizi. “Biz artık Türkiye’nin partisiyiz” dedin. “Ayrılık gayrılık istemiyoruz” dedin. Meğer ne kadar da safmışız.

Google+ WhatsApp