Adli Yıl Açılışı Resepsiyonla Kutlandı

Adli Yıl Açılışı Resepsiyonla Kutlandı

2018-2019 Adli Yargı Açılışı resepsiyonla kutlandı. Kayseri Barosu tarafından düzenlenen resepsiyonda adalet, yargının bağımsızlığı ve terörle mücadele konuları ele alındı.

2018-2019 Adli Yargı Açılışı resepsiyonla kutlandı. Kayseri Barosu tarafından düzenlenen resepsiyonda adalet, yargının bağımsızlığı ve terörle mücadele konuları ele alındı.
Kayseri Barosu tarafından 2018/2019 yılı Adli Yargı Açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyon kentin önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Ak Parti Kayseri milletvekili Taner Yıldız, Baro Başkanı Cavit Dursun, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve avukatlar katıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, adli yıl açılış resepsiyonunda konuştu. Yargının terör örgütleriyle mücadele etmesine rağmen adil yargı ilkesinden ödün vermediğine dikkat çeken Başsavcı Akın, ‘’Ülkemizin güvenliğini tehdit eden, başka ülkelerde de örgütlenmesi olup bir kısım güç odaklarından destek olan PKK, DEAŞ, FETÖ terör örgütlerinin kendilerine özgü yapıları nedeniyle hukuk devleti olarak mücadele etmenin zorluklarına rağmen yargımız, soruşturma ve kovuşturmaları adil yargılanma ilkesinden ödün vermeden yürütmektedir’’ diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olmasının insana dokunan bir yanı olduğunu belirten Başsavcı Akın, konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘’Atatürk'ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ve medeniyetimizin tasavvur ettiği yegane yolu dört başı mamur hukuk devleti inşası ile mümkün olacaktır. Hukuk devleti bireyin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan yönetimi hukuka bağlı kılan denetleme ve hukuki uyuşmazlıkları bağımsız ve tarafsız mahkemeler önünde makul sürede adil yargılama imkanı vererek hukuk güvenliği sağlayan devlettir. Kayseri Adliyesi, 86 hakim, 53 cumhuriyet savcısı, 792 personel ile Kayseri'ye adalet sunmaya devam etmektedir. Bu ay yapılacak mülakatlar sonunda alınacak 198 personelle de personel ihtiyacımız önemli derece de giderilmiş olacaktır. Adalet Bakanlığı'nın hızlı ve etkin adil yargılamaları için önümüzde ki süreçte tüm adliyelerde uygulamaya geçirmeyi düşündüğü ön büro mahkeme sistemi, kısıtlı alan uygulaması, arabuluculuk sistemi, uzlaştırma bürosu, adli görüş odaları adliyemizde sorunsuz bir şekilde faaliyete geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızın gören gözü, duyan kulağı olan kolluk kuvvetlerimizin üstün gayretleriyle özellikle uyuşturucu madde ticareti, terör, bilişim ve cinsel istismar ile ilgili etkin soruşturmalar yürütülmüştür.’’


Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun da konuşmasında hukuk eğitiminin önemine değindi. Hukuk eğitiminin kaliteli ve nitelikli olması gerektiğini ifade eden Baro Başkanı Dursun, ‘’Güvenilir, saygın, adil ve iyi işleyecek bir yargının en önemli şartlarından birisi de, hukuk eğitimidir. Hukuk eğitimi kaliteli ve nitelikli olmayan bir ülkenin, yargısından da hiçbir şey beklenemez’’ şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp