Abd Adana Konsolusu Espinoza´dan İhd Diyarbakır Şubesi´ne Ziyaret

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi´ni ziyaret etti. Burada konuşan Espinoza, Kobani´ye yardımların süreceğini söyledi. ABD Adana Konsolosu John L. E

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi´ni ziyaret etti. Burada konuşan Espinoza, Kobani´ye yardımların süreceğini söyledi.
ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, İHD Diyarbakır Şubesi´ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Raci Bilici ve Şube Sekreteri Abdusselam İnceören´den Kobani ve bölgede yaşanan olaylara ilişkin bilgi aldı. Görüşmede konuşan Bilici, bölgede yaşanan gösterilere güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu olayların yaşandığını savundu. Hükümet yetkililerinin bölgede yükselen tansiyonu düşürmek yerine olayların daha da büyümesine neden olduklarını belirten Bilici, "Olaylarda, polis müdahalesinin yanı sıra gruplar arasında çıkan silahlı çatışmalar ve yaşanan ölümler bölge halkında 90´lı yıllar algısını oluşturdu ve bu da süreç açısından tedirginliğe yol açtı" dedi.

"HAK İHLALLERİNDE ARTIŞ YAŞANDI"
Bölgede insan hakları ihlalleri hızından hiçbir şey kaybetmeden devam ettiğini de kaydeden Bilici, "Gözaltı, tutuklama ve işkence vakalarında artış yaşandı. Cezaevlerinde 228´i ağır 578 hasta tutuklu ölüm kalım savaşı vermesine rağmen tahliye edilmiyor ya da tedavilerinin uygun koşullarda yapılmıyor" diye konuştu.
Kobani´de yaşanan durumlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bilici, hükümetin Kobane´yi insan yardım kanallarının açılması ile ilgili taleplere duyarsız kaldığını ifade etti.

"YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Bölgede ve Kobani´de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Espinoza ise, IŞİD tehdidine karşı Kobani´ye yönelik ABD olarak koalisyon güçleri ile birlikte yardım etmeye devam edeceklerini ifade etti.
(MP-YRT-YHY-Y)

17.10.2014 13:05:27 TSI

Google+ WhatsApp