A.Samet Özer Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi Dualarla Açıldı

A.Samet Özer Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi Dualarla Açıldı

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan A. Samet Özer Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi

2023 yılının açılış yılı olacağını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bu mübarek Cuma günü Samet Özer Kur’an Kursu’muzu açıyoruz. Hayırsever Hasan Özer’in rahmetli oğlu A. Samet Özer’in adı burada yaşayacak. Kuran Kursu’nun temelini çok hızlı bir şekilde atıp bitirmiştik. Burası yalnızca bir Kur’an Kursu değil; eğitim ve kültür merkezi. Kültür merkezimizde 4-6 yaş arası çocuklarımızın anaokulu etkinlikleri, kadınlarımızın düzenleyeceği kermesler yapılacak. Şehrimizde el ele vererek birçok hizmeti hayata geçiriyoruz. 2023 yılı açılış yılı olacak demiştim. Şu ana kadar tam 15 projemiz tamamlandı. İnşallah bundan sonra içeriğinde okul, sağlık ocakları, kütüphanelerin de olacağı 15 projemizin daha açılışını yapacağız. Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik içerisinde nice açılışlar yapmayı nasip etsin. Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezimiz hayırlı olsun.” dedi.

 

Hayırsever Hasan Özer ise, “A.Samet Özer Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nin arsasını tahsis ettikleri ve yapımını gerçekleştirdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç’a ve Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Palancıoğlu’na şahsım ve ailem adına teşekkür ederim.” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, “Kayserimiz kurum ve kuruluşlarıyla, yerel yönetimleriyle ve hayırseverleriyle buluşan ve bu anlamda Kayserimizi ihya eden Sayın Bakanımızın geçmişte yaptığı çalışmalarının izinde giderek şehrimizi ihya ediyoruz, imar ediyoruz. Teşkilatlarımızla, Cumhur ittifakımızla, Belediye Başkanı kardeşlerimizle dayanışma içerisinde bu çalışmaları sürdürürken bizleri seven, seçen, güvenen hemşehrilerimize layık olmaya çalışıyoruz. Emeği geçen hayırseverimize ve Melikgazi Belediye Başkanı’mıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, “Burada çiçek gibi çok güzel bir bina yapılmış. Kuran Kursu’nun ötesinde bir eğitim ve kültür merkezi olması da mahallemizdeki çocuklarımızın hem milli manevi değerleri hem güzel Kuran-ı Kerim okuma becerisi, aynı zamanda iyi bir vatandaş olma kapasitesini geliştirecek çok güzel bir mektep olacak.” şeklinde konuştu.

 

Melikgazi Belediyesi’nin açılıştan açılışa koştuğunu, yine açılış yağmuruna tuttuğunu belirterek Melikgazi Belediye Başkanı’na teşekkür eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi.

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise, “Bulunduğumuz her günde temel atmalar, açılışlar, hayırlı hizmetler arka arkasına geliyor. Bundan dolayı böyle bir şehirde olmak, böyle bir şehrin çocuğu olmak emin olun bir onur meselesi. Bu şehrin en önemli özelliği hayırseverliğidir. Hunat Hatun'u tüm servetini Allah rızası için harcadığından dolayı unutmayız. Hunat Hatun’dan yüzlerce kat zengin olanları da geldi; ama Hunat Hatun’u hayırseverliğiyle hatırlarız.” diyerek hayırsever aileye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Google+ WhatsApp