290 Kişiye Geçici İş İmkanı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak işsizliğe karşı çalışma ile istihdama katkı yaparak birçok kişiye iş imkânı ile işsizlerin aile geçimlerine katkı sağlayarak yardımcı olduklarını söyledi.

Başbakanlık İşsizliği önleme Paketi kapsamında İş-Kur aracılığı ile "Toplum Yararına Çalışma Programı" uygulaması ile belediye olarak her yıl 290 işsize iş imkânı sağladıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak yasa ve yönetmelikler çerçevesinde toplum yararına dolayısı ile bulunulan ve yaşanılan ilçemizin yararına olan tüm projeleri destekliyoruz. Bu kapsamda Başbakanlıkça uygulamaya konulan "Toplum Yararına Çalışma Programını' belediye olarak biz de destek veriyor ve 6 yıldır da başarı ile uyguluyoruz. Her yıl 9 ay boyunca İş-Kur'a kayıtlı işsizlerden yine İş-Kur'ca belirlenen ve bizim şartlara uyan 290 işsize iş imkanı sağladık. Bu kişileri belediyemizin muhtelif birimlerinde istihdam ederek hem belediye çalışmalarına katkı sağlayacak, hem de aile bütçelerine destek olacağız" dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç İstihdam edilen işçilerin her türlü sosyal haklarının verildiğini ve sigortalı olarak çalıştırılacağını sözlerine ekledi.

İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk ise, 290 çalışanın bugün itibari ile 151’in işe başlatıldığını ve çalışacak birimlere dağıtımının yapıldığını ifade etti.

Google+ WhatsApp