14 MART TIP BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

14 MART TIP BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği(KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş Mücadelesine Tıbbiyeli Hikmetlerin 14 Mart tarihinde selam çaktığını hatırlatan Dr. Karaoğlu, "Tıbbiyeliler, 14 Mart'ta kocaman bir Türk Bayrağını Tıbbiyeyi Şahane'nin iki saat kulesi arasına astılar. O bayrak bağımsızlığımızın haykırışıydı. O bayrak direnişimizin sembolüydü. Ve o hareket, Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı bağımsızlık mücadelesine çakılan selamdı." ifadelerini kullandı.

14 MART BAĞIMSIZLIĞIMIZIN HAYKIRIŞIYDI

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği(KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karaoğlu,  "14 Mart Tıp Bayramı sadece ülkemizde kutlanan bir bayram. Niye mi? 14 Mart Osmanlı İmparatorluğunda modern tıbbın başladığı tarih. 14 Mart 1919'da işgal kuvvetleri Harbiye Limanına donanmalarını demirlemişti. Ve işgal güçlerinin donanması toplarını atmaya hazırdı. Ve işgal kuvvetleri Tıbbiyenin koridorlarında rap rap giderken;  o güne kadar hiçbir boyunduruk altına girmemiş milletin çocukları olan Tıbbiyeliler, buna dayanamadılar ve işgale karşı durmak için de 14 Mart Tıp Bayramını kutlayacağız diyerek kocaman bir Türk Bayrağını Tıbbiyeyi Şahane'nin iki saat kulesi arasına astılar. O bayrak bağımsızlığımızın haykırışıydı. O bayrak direnişimizin sembolüydü. Ve o hareket Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşlarının Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı bağımsızlık mücadelesine çakılan selamdı. 1921'de Tıbbiyeyi Şahane hiç mezun vermedi. Çünkü hekimlerin hepsi sahada ve cephedeydiler." dedi.

TIP EĞİTİMİNDE NİTELİK BOZULDU

14 Mart Tıp Bayramının çıkışını ve Kurtuluş Mücadelesine verilen desteği açıklayan Dr. Sema Karaoğlu, "O günlerden bugünlere geldik. Bugün baktığımızda genç meslektaşlarımızın yurt dışına gittiğini görüyoruz. Beyin göçümüz hızla devam ediyor. Çünkü son yıllarda tıp eğitimde niceliğe önem verildi ve nitelik bozuldu. Adeta apartmanlarda tıp fakülteleri var. Bu öğrencilerimizi yetiştirecek akademisyen sayımız az. Onlarda da nicelik ve nitelik sorunu var." ifadelerini kullandı.

TIP BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Sağlıkçılara ve hekimlere yönelik şiddet olaylarına da değinen KİGDER Dr. Sema Karaoğlu, "Son  zamanlarda hekimlerimiz oldukça fazla şiddete uğruyor. Çalışma şartları çok uygun değil. Hekimlere çok kısa bir sürede hasta baktırılmak isteniyor. Bu da hasta memnuniyetsizliğini doğruyor. Hekimlerin ekonomik koşulları da iyi değil. İnşaallah bu şartlar düzeltilir, özlük haklarımız iyileştirilir, çalışma şartlarımız düzeltilir, usta-çırak ilişkisine dönülür. Sağlıkta müşteri-ticaret anlayışından  tekrar hasta-hekim ilişkisine evrilir ve biz de güzel bayramlar kutlarız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkenin bağımsızlığı için canını ortaya koyan Tıbbiyeli Hikmetleri, geçmişte kaybettiğimiz tüm hekimleri rahmet ve minnetle anıyorum. Tıp Bayramımız kutlu olsun" şeklinde sözlerini bitirdi.

Google+ WhatsApp