13 yıl 4 ay hapis cezası aldı

13 yıl 4 ay hapis cezası aldı

Pınarbaşı ilçesinde, eşi N.A.’nın üzerine kuma getirdiği iddiasıyla kendisini darbeden akrabası M.U.A.’nın yanındaki A.Ö.'yı (35) tabancayla vurarak öldüren M.A. ‘meşru müdafaa’dan beraat ederken onu yaralayan M.U.A. 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 8 Şubat 2022’de günü Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre M.U.A. halasının kızıyla evli olan ve İngiltere'de yaşayan M.A.'nın Pınarbaşı ilçesine geldiğini öğrendi. M.A.’nın İngiltere'de ikinci evliliğini yaptığı iddiasıyla M.U.A., arkadaşı A.Ö. ile M.A.’nın evine gitti. M.U.A. ile A.Ö., iş insanı M.A.'yı cop ve muşta ile darbetti. M.A., silahını alıp, A.Ö.'a ateş etti. A.Ö., olay yerinde hayatını kaybederken, M.U.A. ise kaçtı. M.U.A.‘nın arkasından da ateş ettiği iddia edilen M.A. tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. M.U.A. ise Kayseri - Malatya karayolu girişindeki uygulama noktasında polis tarafından yakalanıp tutuklandı. Müşteki sanık M.A. hakkında ‘kasten adam öldürme’ ve ‘adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçlarından müebbet hapis cezası istendi. Müşteki sanık M.A.’yı darbeden akrabası M.U.A. hakkında da ‘Adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep edildi. 
Bugün 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık M.U.A. ile tutuksuz sanık M.A. ve taraf avukatları katıldı.
Daha önceki ifadesinde, "Ablama tehditler nedeniyle dövüp bırakmak için gitmiştim. Başka bir amacım yoktu" ifadelerinde bulunan M.U.A. bugün ki duruşmada, “Olayların buralara kadar geldiği için üzgünüm. Sadece ablamın ağlamasına dayanamadım” dedi.
Evine maskeli kişilerin geldiğini kendilerini tanımadığını 2 kişinin kafasına copla vurmaya başlayıp birinin eline muşta taktığını belirten M.A., “Beraatimi istiyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. 
M.A.'nın avukatı ise, “Kar maskeli kişi gece vakti gelmiş direk saldırmıştır. Evin her yerinde hatta tavanda bile kan izi var. Doktor raporunda da var” ifadesinde bulundu.
Mahkeme heyeti M.A.’nın eylemini ‘meşru müdafaa’ olarak niteleyerek beraatine karar verdi. M.U.A. ise 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Google+ WhatsApp