Müdür Teltik: “Köy Yaşam Merkezleri şehrimize katkı sunuyor”

Müdür Teltik: “Köy Yaşam Merkezleri şehrimize katkı sunuyor”

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Küçükbürüngüz Mahallesinde açılan Köy Yaşam Merkezini ziyaret ederek yapılan faaliyetlerle ilgili incelemelerde bulunarak "Köyde yaşayan vatandaşlarımıza halk eğitim vasıtasıyla kurslar açarak bu köyün yaşantısına canlılık getirmek amacıyla yapılmış bir projedir" dedi.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Küçükbürüngüz Mahallesinde açılan Köy Yaşam Merkezini ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik’in yanı sıra Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Onaç, Melikgazi Hüseyin Danacı Halk Eğitim Müdürü Hakan Tatlı, Küçükbürüngüz Mahalle Muhtarı katıldı. Kursiyerler ziyaret sonunda Ayhan Teltik’e kendi yapmış oldukları hediye ve pasta ikramında bulundular. 
 
 
Yapılan faaliyetlerle ilgili incelemelerde bulunan Ayhan Teltik “Kayseri’de 31 tane Köy Yaşam Merkezi yaptık. Köy Yaşam Merkezleri kapalı köy okullarının yeniden açılması demek, köyün atan kalbi demek, yıllardır kapalı olan köhneleşmiş okulların yeniden canlandırılarak öğrencimiz varsa anaokulu öğrencimiz yoksa velilerimize köyde yaşayan vatandaşlarımıza halk eğitim vasıtasıyla kurslar açarak bu köyün yaşantısına canlılık getirmek amacıyla yapılmış bir projedir. Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından son derece önem verilen bir proje. Köylü kadınlarımız evde otururken Köy Yaşam Merkezi sayesinde 3-4 aydır dikiş öğrenenler var, farklı beceriler öğrenenler var.  Melikgazi Halk Eğitim Merkezinin projeleri sayesinde bu becerilerini kazanca dönüştürüyorlar. Ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. O yüzden bu kurslar son derece önemli” şeklinde konuştu. 
 
‘MERKEZLERİMİZDEN 467 KURSİYER FAYDALANDI’
 
Bakanlığımızın bu projesi en az 10 hanesi olan köylerde de bu projenin aynısını uygulamak diyen Teltik “Köylerde uygun bina bulunması halinde Köy Yaşam Merkezlerinin 2023 yılında da açılmasına yönelik direktiflerimizi vereceğiz. Şu ana kadar bu merkezlerimizden 467 kursiyer faydalandı. Merkezimizde bayanlar dikiş dikmeye geliyorlar ancak çocuklarını evde bırakıp gelemiyorlar. Bu yüzden de biz 4 tane öğrenci de olsa anasınıfı açtık ve öğretmen görevlendirdik. Kursiyerlerimiz üretime katkı sağlarken çocuklar da bizim bu hizmetimizden faydalanıyorlar” ifadelerini kullandı.   
 
41 yaşında ev hanımı olan Kursiyer Safiye Bölük “Buraya Ağustostan beri geliyorum. Bizim için çok eğlenceli geçti. Evde oturmak yerine buraya gelerek kendimizi geliştirdik. Dikiş dikmeyi öğrendik. Bu merkezi duyduktan sonra kızım ve ben birlikte geldik. Bu kursun bize neler kattığını izleyenler ben söylemesem de ne demek istediğimi anlayacaklardır. Evde kocalarından para beklemesinler Köy Yaşam Merkezlerine gelip dikiş öğrenerek kendi paralarını kazansınlar” dedi. 

Google+ WhatsApp