''Kırk dereden su getirmenin ne alemi var?”

Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Yıldırım, İran-Irak sınırında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Afetin gerçekleştiği andan itibaren başta Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olmak üzere ilgili kuruluşların süratle bölgeye intikal ettiğini belirten Yıldırım, "İftiharla söylemek isterim ki depremzedelere ilk ulaşan ekipler bizim ekiplerimiz olmuştur." dedi.

Arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra acil tıbbi müdahale, insanı yardım ve gereken her türlü desteği sağlamak üzere ilgili ekiplerin deprem bölgesine ulaştığını söyleyen Yıldırım, "Kış mevsiminin yaklaşması, sertleşen hava koşullarını da dikkate alarak ilk etapta 3 bin çadır, 3 bin ısıtıcı, 10 bin battaniye depremzedelere dağıtılmıştır. Irak ile koordineli çalışan Kızılay, AFAD, 50 tır insani yardım malzemesi, afet araçları, uzman personelle halen bölgede çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye olarak sadece komşularımızda değil dünyanın neresinde olursa olsun bir afet varsa bir felaket varsa biz oradayız. Bu vesileyle dost ve kardeş Irak ve İran halkının bir kez daha acılarını paylaşıyor ve başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Dün Antalya'nın Finike, Demre, Kaş, Kumluca ilçelerinde yoğun yağış ve fırtına meydana geldiğini hatırlatan Yıldırım, AFAD, UMKE ve Jandarma ekiplerinin olaya müdahale ettiklerini söyledi. Antalyalılara, "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Yıldırım, "En büyük tesellimiz can kaybı yok, bazı yaralanmalar var, maddi hasarlar var. Bunları da en kısa zamanda gidermiş olacağız." diye konuştu.

Son iki haftada yoğun program

Son iki haftada yoğun program gerçekleştirdiğini dile getiren Yıldırım, uluslararası ekonomi çevrelerini buluşturan Aman Union Yıllık Toplantısı'nın İstanbul'da gerçekleştirildiğini, toplantıyla örgütün dönem başkanlığını Türkiye'nin devraldığını belirtti.

İstanbul'da 2017 İhracat Haftası'nın kutlandığını söyleyen Yıldırım, programda, son 9 yılın ekim ayının, ihracatta rekor olarak gerçekleştiğini kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı. 

Milli Savunma Üniversitesi'nin açılışına katıldığını, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na (SSİK) başkanlık ettiğini dile getiren Yıldırım, toplantıda, toplam tutarı 5 milyar doları aşan 22 projeye onay verdiğini belirtti.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde "Türkiye'nin Otomobili" projesinin başlangıcını yaptıklarını, ortak girişim grubunun protokol imza törenine katıldıklarını hatırlattı.

Meclisin himayesinde düzenlenen "Karar Alma Mekanizmalarında Kadın" temalı sempozyuma da katıldığını hatırlatan Yıldırım, çeşitli ülkelerden katılımcıların yer aldığı toplantının başarıyla yapıldığını kaydetti.

Bunların yanı sıra il ziyaretlerini de ihmal etmediğini, hafta sonu Erzincan'a giderek, Erzincan Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katıldığını, Erzincanlı hemşehrileriyle buluştuğunu söyleyen Yıldırım, sanayicilerin, iş adamlarının, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldiğini anımsattı.

Erzincan'da, 50 yıldır konuşulan özellikle kuzey ile güneyi birleştirecek Kemaliye-Dutluca yolunun temelini attığını söyleyen Yıldırım, yol tamamlandığında Karadeniz'den Arap yarımadasına inen en önemli kuzey-güney koridorundan birinin tamamlanacağını belirtti.

Yıldırım, Erzincan programının ardından Ankara'ya gelerek, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katıldığını, daha sonra resmi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gittiğini hatırlattı.

Google+ WhatsApp