"1 Yazar 1000 Okur" Buluşmaları Devam Ediyor

Güngören Belediyesi Bilgi Evlerinin düzenlediği "1 Yazar 1000 Okur" projesi kapsamında öğrenciler her ay farklı bir kitap ve yazarla keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Çocukların okul sonrası araştırma

Güngören Belediyesi Bilgi Evlerinin düzenlediği "1 Yazar 1000 Okur" projesi kapsamında öğrenciler her ay farklı bir kitap ve yazarla keyifli bir yolculuğa çıkıyor.
Çocukların okul sonrası araştırma ve okuma faaliyetlerini geliştirebilmeleri amacıyla 2005 yılında hizmete başlayan Güngören Belediyesi Bilgi Evleri, sunduğu zengin seçeneklerle yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerin vazgeçilmez mekanı olmaya devam ediyor. İlköğretim öğrencilerinin aldıkları eğitimi desteklemek, internetten kontrollü bir şekilde yararlanma imkanı sunmak ve evinde uygun çalışma ortamı bulamayanlara etüt ve ders çalışma imkanı sunan Bilgi Evleri, ayrıca çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırma amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen"1 Yazar 1000 Okur" projesiyle çocuklar kitapların dünyasına keyifli bir yolculuk yaparken yazarlarla da sohbet imkanı buluyor.
Çocukların, Edebiyat alanındaki önemli isimlerle tanışmalarını sağlayarak onların düşünce kaynaklarını beslemek ve kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını desteklemek amacıyla yola çıkan ve her ay yeni bir kitap ve kitabın yazarı ile öğrencileri buluşturacak "1 Yazar 1000 Okur" buluşmalarının bu ay konuğu "Kırmızı Kar Yağınca" kitabının yazarı Hasan Karahisar oldu. Güngören Kültür Merkezi´nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda kitap ve yazarlık konusunda bilgilerini paylaşan Karahisar, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Program boyunca Karahisar´ın anlattıklarını büyük bir dikkatle dinleyen öğrencilere, Güngören Belediyesi tarafından Karahisar´ın "Kırmızı Kar Yağınca" kitabı hediye edildi. Öğrenciler yazar Hasan Karahisar ile bol bol resim çektirip kitap imzalatmayı unutmadılar.
(HÇ-ÖK-Y)

27.10.2014 11:13:49 TSI

Google+ WhatsApp