Kayso Hizmet Kalitesini Bir Kez Daha Tescilledi

Kayso Hizmet Kalitesini Bir Kez Daha Tescilledi

Kayso Hizmet Kalitesini Bir Kez Daha Tescilledi

11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Törende 33 yeni Oda ve Borsa ilk defa akreditasyon belgesi alırken, bazı Oda ve Borsaların daha önce almış olduğu akreditasyon belgeleri yenilendi. Odamızın yenilenen akreditasyon belgesini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Meclis Başkanımız Nureddin Okandan ve Genel Sekreterimiz Nihat Molu’ya takdim etti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 233’e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiklerini söyledi. Başkan Hisarcıklıoğlu, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra’daki, Paris’teki, Berlin’deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 233’ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.
Sertifika töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.
Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi. "Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.
Akreditasyon sistemi ile oda ve borsaların hizmet kalitesinin yükseldiğini anlatan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete ise, 365 oda ve borsanın yüzde 61’ini 5 yıldızlı hale getirdiklerini ifade ederken, hedefin tüm oda ve borsaları akreditasyon sistemine dahil etmek olduğunun altını çizdi.

Google+ WhatsApp