KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ: “ORTA ANADOLU’DA YENİ BİR SANAYİ HAVZASINA İHTİYAÇ VAR”

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ: “ORTA ANADOLU’DA YENİ BİR SANAYİ HAVZASINA İHTİYAÇ VAR”

KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Orta Anadolu’da yeni bir sanayi havzasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

KAYSO Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı KAYSO meclis salonunda yapıldı. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya KAYSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin yanı sıra Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, işsizlik rakamlarının ciddi bir sorun olmaya devam ettiğini, işverenlerin geriye dönük 10 yılı bulan iş davaları ile enerjilerinin tüketildiğini ve motivasyonlarının kaybolduğunu belirterek, üretim odaklı kanun ve kararnamelerin bir an önce çıkarılması gerektiğini, bununda istihdama ve üretime olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.

 KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de, özellikle İncesu OSB’nin konum itibari ile çok avantajlı bir durumda olduğunu belirtti, Büyüksimitçi,  “Bu bölgemiz hem bağlantısını talep ettiğimiz Adana - Niğde otobanı üzerinde olması hem de demiryolu ile entegre olacak olması, bunun yanı sıra 500 bin metrekareye varan parsellerin olması bu bölgemizi gelecekte çok avantajlı konuma taşıyacak” dedi.

Ülkede yatırımların büyük bir kısmının Marmara havzasında toplandığına değinen Başkan Büyüksimitci, “Ülkemizde politika değişikliğine ihtiyaç var. İstanbul, Bursa ve Ege sallanıyor. Birinci depren kuşağında yer alan bir ülkeyiz. Büyükşehirlere ve özellikle Marmara havzasına çok yüklendik. Tüm yatırımları Marmara havzasına yaptık. Hala da yapmaya devam ediyoruz. Kayseri, Aksaray, Konya ve komşu illerimiz ile birlikte, deniz bağlantısını da Adana, Mersin ve İskenderun’la yapacak şekilde yeni bir havza oluşumuna ihtiyaç var. Şehir milliyetçiliği yapmıyorum. Ama bu şekilde yatırımları hala oraya yapmaya

devam etmemeliyiz. Orta Anadolu havzası yeni oluşturulacak yatırım havzası için en iyi potansiyele sahip. Burada yeni bir Marmara havzası oluşturmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Büyüksimitci, Kayseri ihracatının 10 aylık periyodunun iyi olduğunu belirterek, "Kayseri olarak en çok ihracat yaptığımız ülke Irak. Bu ülkedeki duruma göre rakamlarda bazen değişimler olabiliyor. Burada dikkat çekilmesi gereken konu ise ABD'ye yapılan ihracatı yüzde 58 artırmışız. Bu ülkeye ciddi şekilde ihracat yapan firmalarımız oluşmaya başladı. Özellikle de e-ticaret üzerinden ciddi ürün satan firmalarımız var. En dikkat çeken gelişmelerden biri ise Libya'ya ihracatımızı yüzde 362 artırmışız" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Toplantıda birer sunum yapan Mimarsinan OSB Başkanı Mehmet Karabulut ve İncesu OSB Başkanı Ali Baktır, bölgedeki son gelişmeler hakkında meclis toplantısına katılanlara bilgi verdi.

Son olarak kürsüye gelen Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, her fırsatta sanayicileri desteklemek adına ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kayseri'nin yıllardan beri ülke üretimine, ekonomisine önemli katkı sağladığını anlatan Günaydın, "Elbette ki önümüze çıkan bir takım sıkıntılar, zorluklar olabilir ama takım oyunuyla bunları rahatlıkla aşabiliriz diye düşünüyoruz. İhracatımızla ilgili, sanayi üretimimizle ilgili sevindirici haberler alıyoruz. Kayseri ülkemizin ortaya koyduğu performansa katkı verecektir. Kayseri bu misyonunu görevini yerine her zaman yerine getirmiş." diye konuştu

Kaynak:Haber Merkezi

Google+ WhatsApp