İş Dünyası Kıdem Tazminatına Çözüm Arıyor

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eran Karaca´yı ziyaret eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, önümüzdeki günlerde Şanlıurfa´da yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bak

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eran Karaca´yı ziyaret eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, önümüzdeki günlerde Şanlıurfa´da yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik´in de katılacağını ve bu toplantıda çalışma hayatı ile ilgili konuların görüşüleceğini kaydetti.
MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni, beraberindeki heyetle birlikte Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eran Karaca´yı ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Sosyal Güvenlik Kurumu´nun, iş dünyasının önemli bir parçası olduğuna dikkati çeken Başkan Çepni,MÜSİAD´ın da 8 bin 500 üyesi ve bir milyon 500 bin kişilik istihdamı ile ekonomiye katkıda bulunduğunu ve SGK gibi kurumlarla eşgüdüm içerisinde çalışmalar yaptığını ifade etti.
Derneğin çalışma hayatıyla ilgili konuları bu hafta sonu Şanlıurfa´da yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısında masaya yatıracağını bildiren Hasan Çepni, "Son dönemlerde önemi ortaya çıkan çalışma hayatımızın iş güvenliği ve iş hukuku konularının masaya yatırılacağını bu arada işverenin yakinen takip ettikleri kıdem tazminatını görüşeceklerini belirtti. Toplantımıza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik de iştirak edecek. MÜSİAD´ın tüm şube başkanları ile yaklaşık 700 kadar üyenin katılacağı bu önemli toplantıda Bakanımızın yanı sıra müsteşar, ilgili daire başkanları ve genel müdürler de hazır bulunacak" dedi.
İki günlük programın ilk günü bir çalıştay yapılacağını, ertesi gün de genişletilmiş toplantı gerçekleştirileceğini söyleyen Hasan Çepni, "Bu toplantılarda iş hayatının sorunlarına yönelik çözüm arayışımız olacak. MÜSİAD olarak, hem işveren hem de işçi açısından adilane çözümleri bulmaya gayret ediyoruz. MÜSİAD´ın bu noktada kayda değer çalışmaları var" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa SGK İl Müdürü Eran Karaca ise, kurum olarak MÜSİAD´la işbirliğine hazır olduklarını bildirdi. İş dünyasının kurumla ilgili teşviklerden ve mevzuattan yeterince haberinin olmadığına işaret eden Karaca, bu açığı kapatmak adına eğitim programları düzenlediklerini ifade etti. Karaca, bir süre sonra, vatandaşların emeklilikle ilgili sorularını cevap bulacağı bir projeyi hayata geçireceklerini iletti.
(MŞ)

28.10.2014 18:47:28 TSI

Google+ WhatsApp