1 Nisan Sabahına Kadar..!

1 Nisan Sabahına Kadar..!


Çarşı da-pazarda, ilçede-mahallede, kısacası 31 Mart tarihine kadar hemen hemen her yerde oyunuza talip olan birileri çıkacak karşınıza.

Kimi Büyükşehir için, kimi ilçenize, kimi mahallenize talip olduğunu söyleyip destek isteyecek.

Düne kadar her önüne gelen aday adayıydı. Bugün ise bilgi kirliliği sona erdi ve partilerin, ittifakların adayları netleşti. Flu bir durum söz konusu değil artık..!

Temennimiz; görüntü ve gürültü kirliliğinin yaşanmadığı, seviyenin korunacağı bir sürecin olmasıdır...

31 Mart seçimlerini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği çok adaylı olmayışıdır. Merkezde Cumhur ve Millet ittifakları arasında geçecek yarışta kağıt üzerinde favori olan da var, vatandaşın kafasını karıştıran da var.

Büyükşehirde Memduh Büyükkılıç-Dursun Ataş, Melikgazi’de Mustafa Palancıoğlu-Sema Karaoğlu, Kocasinan’da Ahmet Çolakbayraktar-Varinli, Talas’ta ise Mustafa Yalçın-Osman Haymana arasında geçecek bir yarış söz konusu. SP’si, BBP’si ve diğerleri var ama onların bu yarışta söz hakkı yok.

İttifakların adaylarında başta söylediğim gibi kağıt üzerinde favori olanlar var, ama bunun yanı sıra karşılıklı ittifak çatılarına itiraz edenler, küskünler, kararsızlar, rüzgar bekleyenler, tam bunlara ilave sessiz ama büyük birde çoğunluk var. Seçim işi hiç belli olmaz. Bir gün, bir saat dahi önemlidir.

Cumhur ittifakının da MHP adaylı ilçelerde AK Partinin tam kadro görüntü vermesi doğru bir adım olmakla birlikte; “ayrımız gayrımız yok” mesajının en uzak ilçelerden verilmesi de merkezde iki parti tabanı için önemliydi. Bu süreçte Pınarbaşı ve Sarız’daki tablonun benzerlerini Kayseri’de, Yahyalı’da, İncesu’da Talas’ta diğer ilçelerde de göreceğiz. Zaten ittifak’ın karşılığı güç birlikteliğidir, ortak harekettir.

Millet ittifakında henüz bu birlikteliği göremedik ancak bugün-yarın benzer görüntülere tanıklık edeceğimiz kesin. Şubat başı itibariyle yani önümüzdeki haftadan itibaren yarışın kızışacağı, temponun artacağı, vaatlerin artacağı, her kafadan çok sesin çıkacağı bir döneme gireceğiz.

Adayları tek tek ele alacağız, ittifaklarda güç birliğinin getirisi ve götürdüklerini tartışacağız. Kıyaslamalarda bulunacağız, puanlar verip, not kıracağız. Tahminlerimiz olacak, kimi zaman yakın markajlarımız, kimi zamanda havanda su dövenlere nokta atışlarımız olacak.

Vaatleri dinleyip masaya yatıracağız, gördüğümüz yanlışları tenkit edip, artılara alkış tutacağız. Parti, görüş, isim ayrımı yapmadan adaylarla ilgili kanaatlerimizi sizlerle paylaşacağız.

Sonuçta ; 1 Nisan sabahına kadar seçime dair ne varsa anbean Gazeteniz Kayseri Star Haber’de bulaksınız.

Seçimin nabzını birlikte tutacağız.

 

 

 

Google+ WhatsApp