KAYSERİ’DE ANAMOB HEYECANI BAŞLADI

KAYSERİ’DE ANAMOB HEYECANI BAŞLADI

Kayseri’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Anadolu Mobilya Fuarı (ANAMOB), düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bugün başlayan ve 11 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek fuarın açılışına Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ilçe belediye başkanları, Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, mobilya sektörü temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Uluslararası Mobilya Fuarı’nda gerçekleştirilen açılışın ardından konuşan Vali Gökmen Çiçek, Kayseri’nin mobilya sektöründe güçlü bir üretim altyapısına sahip olduğunu belirterek, kentin fuarcılık alanında da önemli bir merkez haline gelmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kayseri’de daha önce 4 mobilya fuarının başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Çiçek, 5’inci fuarın önceki organizasyonlardan daha yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade etti. Fuar alanında boş alan kalmadığını belirten Çiçek, katılımcı firmaların talepleri doğrultusunda koridorlar dahil olmak üzere alanların firmaların kullanımına açıldığını kaydetti.

Bu yıl fuara yurt dışından daha fazla alıcının ilgi göstermesini beklediklerini dile getiren Çiçek, “Bu şehir fuar şehri olacak. Bunu hep beraber başarmış olacağız. Bundan önceki 4 fuarı büyük bir başarıyla tamamladık. Ama bu 5’incisi inanıyorum en güzeli olacak” dedi.

Fuarların yalnızca mobilya ihracatı ve satışına katkı sağlamadığını belirten Çiçek, organizasyonların istihdamın yanı sıra kentin tanıtımı, turizmi ve gastronomisine de önemli katkılar sunduğunu söyledi. Vali Çiçek, fuar dolayısıyla kentteki otellerin yoğunluk yaşadığını aktararak, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Google+ WhatsApp