YARALI SU TAVUĞU İÇİN TEDAVİ SÜRECİ BAŞLADI

YARALI SU TAVUĞU İÇİN TEDAVİ SÜRECİ BAŞLADI

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde duyarlı bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan su tavuğu gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerimize teslim edilmiştir.Uçma güçlüğü çeken ve bakıma ihtiyaç duyan yaralı su tavuğu ekiplerimizce teslim alındıktan sonra Büyükşehir Belediyesine bağlı Harikalar Diyarı’nda bulunan veteriner hekime gerekli bakım ve tedavi işlemleri teslim edilmiştir.

Yaralı su tavuğu gerekli tedavisinin ardından yine ekiplerimizce teslim alınarak doğal yaşam ortamına bırakılacaktır.

33 cm boy uzunluğu ile bilinen tavuklara göre daha küçük olan su tavukları koyu renkli tüyleri ve ayırt edici yüzüşleriyle bilinen bir kuş türüdür. Bölgelerinde koruyuculukları ile öne çıkan su tavuklarının yumurtlama dönemi Mayıs-Temmuz arasında olup yavrularla anne-baba ortaklaşa ilgilenirler. Bataklık bitkilerinin tohumları, küçük böcekler, kuş yumurtaları, su bitkileri gibi geniş bir besin yelpazesine sahip olan su tavukları, yuvalarını sazların içerisine ya da su üzerine yaparlar.

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararınca 2021 yılı için avlanılması 950,00 TL para cezasıdır.

Müdürlüğümüzce 7/24 gelen yaralı yaban hayvan ihbarları değerlendirilmekte olup, İlimizin yaban hayatının korunması çalışmaları hassasiyetle devam etmektedir.

Google+ WhatsApp