Ümit Kocasakal: "yeşili, Doğayı Korumak Da Bir Tür İbadettir"

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Validebağ Korusu´na gelerek, koru girişinde yapılması planlanan cami inşaatına karşı çıkan vatandaşlarla görüştü. İdare mahkemesinin aldığı kararın uygulanmasın

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Validebağ Korusu´na gelerek, koru girişinde yapılması planlanan cami inşaatına karşı çıkan vatandaşlarla görüştü. İdare mahkemesinin aldığı kararın uygulanmasını isteyen Kocasakal, "Yeşili, doğayı korumak da bir tür ibadettir" dedi.
Üsküdar Validebağ Korusu girişinde yapılması planlanan cami inşaatına karşı çıkan bir grup vatandaş bekleyişini sürdürürken, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da inşaat alanına gelerek vatandaşlarla görüştü.

"YEŞİLİ KORUMAK BİR TÜR İBADETTİR"
İdare mahkemesinin aldığı kararın uygulanmasını isteyen Ümit Kocasakal, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez´in konuyla ilgili açıklamalarına değindi.
Kocasakal, "Bugün Diyanet İşleri Başkanı´nın bir açıklamasını gördüm. Güzel bir açıklama bana göre. Diyor ki ibadet sevgisi ile çevre ve doğa sevgisi birbiri ile karşı karşıya getirilmesin. Son derece doğru. Şimdi ibadethane toplum için önemli ve gerekli şeylerdir. Buna hiç kimsenin itirazı yok ve olamaz. Ama şunu unutmayalım. Yeşili korumak, doğayı korumak da bir tür ibadettir. Bunu herkesin anlaması ve kabul etmesi gerekir" şeklinde konuştu.
Çevrede 26 tane caminin olduğunu belirten Kocasakal, mahkemenin kararının elinde olduğunu ve uygulanması gerektiğini söyledi. Kocasakal, demokratik hakkını kullanan eylemcileri de bu hakkı kullanırken provokasyonlara gelmemesi konusunda uyardı.
Öte yandan bir grup vatandaş da yürüyüş yaparak Validebağ´da eylem yapan gruba destek verdi. Yürüyüş yapan grup, inşaatın yapıldığı yere gelerek bir süre slogan attı.
(ME-HÇ-SO-Y)

26.10.2014 17:34:15 TSI

Google+ WhatsApp