Talas'ta Tarihe Estetik Dokunuş

Talas'ta Tarihe Estetik Dokunuş

Tarihi yeniden ayağa kaldırma çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü Tablakaya Mahallesindeki Atatürk Bulvarı aksında güzergah boyunca görüntü kirliliğine neden olan çevre duvarları dokusuna uygun olarak doğal taş görünümüne kavuşuyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yetkililerden bilgiler aldı.

Talas’ı nakış nakış işlemeye çalıştıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, özellikle tarihi yapıların restorasyonuyla ilçenin güzelliğine güzellik kattıklarını söyledi.

Başkan Palancıoğlu, Talas’ın tarihi yönden çok zengin bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, “Bundan dolayı biz de bu eserleri en iyi şekliyle koruma altına alıyoruz.” dedi.

“Tablakaya, Han ve Harman mahallelerimize yaptığımız restorasyon çalışmalarını bu sefer de ana aksa taşıdık” diyen Başkan Palancıoğlu, “Atatürk Bulvarının Tablakaya Mahallesi güzergahında görüntü kirliliğine neden olan eski, köhne ve yıkık dökük duvarlar vardı. Bu duvarları yeniden tarihi dokusuna uygun olacak şekilde, eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşacak şekilde yeniliyoruz. Görüldüğü üzere Kayseri taşından el işçiliğiyle, beton kullanılmadan, tamamen doğal bir şekilde duvarları yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu çalışmayla ilgili yoğun talep var. Oldukça memnunlar. Ana aks üstündeki duvarlardan başladık. İnşallah bütçemiz yettikçe ilgili yerlerden izin alabildikçe bütün duvarları yenileyeceğiz.” diye konuştu.  

“TALAS’IN TARİHİ DOKUSU KAPADOKYA’YI ARATMIYOR”

Başkan Palancıoğlu, yapılan estetik dokunuşların vatandaşlarca hızlı bir şekilde fark edildiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız bu görselliği gördükçe çok mutlu oluyorlar. Bizim de amacımız vatandaşlarımızın gülümsemesini, mutlu olmalarını sağlayıp, tarihimize sahip çıkmak. İnşallah yaz bitimiyle birlikte artık Talas’taki tarihi geziler Ürgüp ve Göreme’yi aratmayacak şekilde yoğunluk kazanacak. Önümüzdeki günlerde tarihi meydan yenileme ve çevre düzenlemeleriyle yeniden canlandırdığımız Tablakaya Mahallemizin açılışını yapacağız. Bütün Talaslı, Kayserili vatandaşlarımıza tarihi konakların, sokakların nasıl restore edilerek ayağa kaldırıldığını yerinde anlatacağız. Hayırlı olmasını diliyorum.”

Google+ WhatsApp